Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Bangladešas vēstnieku (foto)

(23.02.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 23.februārī, tikās ar Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Saifulu Hoku (S.M.Saiful Hoque), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kā arī iespējas veicināt sadarbību ekonomikā un augstākajā izglītībā. 

Sveicot vēstnieku Saeimā, G.Daudze abu valstu attiecības raksturoja kā konstruktīvas, ar labu attīstības potenciālu, it īpaši ekonomikā un augstākās izglītības jomā. Ņemot vērā Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, mūsu valsts ir izdevīgākais ceļš preču tranzītam uz Eiropas Savienību, pauda G.Daudze, akcentējot Latvijas pieredzi tranzīta un loģistikas pakalpojumu jomā. „Patlaban abām valstīm ir salīdzinoši mazs tirdzniecības apgrozījums, tomēr tikai no mums pašiem ir atkarīgs, vai tas kļūs par labu stūrakmeni daudz aktīvākai ekonomisko kontaktu attīstīšanai,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Labo sadarbības potenciālu augstākās izglītības jomā akcentēja arī Bangladešas vēstnieks. Kā citas iespējamās sadarbības jomas ekonomikā vēstnieks minēja kokrūpniecību, kuģubūvi un farmāciju.

Pārrunājot sadarbību augstākajā izglītībā, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka patlaban Latvijā studē astoņi jaunieši no Bangladešas, un mūsu valsts var piedāvāt visus nepieciešamos priekšnoteikumus, lai Bangladešas studentu skaits palielinātos. Kā piemēru viņš minēja Rīgas Stradiņa universitātes lielo pieredzi, piedāvājot studijas ārvalstniekiem.

Savukārt, pārrunājot abu valstu parlamentāros kontaktus, G.Daudze uzsvēra, ka Saeima ir atvērta sadarbībai, tostarp parlamentu nozaru komisiju līmenī.

Jaunais Bangladešas vēstnieks rezidē Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā