Futbolā spēkiem mērosies Latvijas un Lietuvas parlamentārieši

(23.02.2010.)

Piektdien, 26.februārī, pēc Saeimas iniciatīvas organizētā futbola spēlē tiksies Lietuvas un Latvijas parlamentārieši.

„Šis ir aktīvs laiks abu valstu attiecībās - pavisam nesen Latviju apmeklēja Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja, bet šonedēļ šeit viesojas kaimiņvalsts jaunais ārlietu ministrs. Taču mēs gribam apliecināt, ka Latvijas un Lietuvas politiķus vieno ne tikai darbs, bet arī neformālas saites,” informēja viens no pasākuma iniciatoriem, Latvijas komandas kapteinis deputāts Vitālijs Orlovs (SC).

Saeimu Latvijas futbola komandā pārstāvēs virkne mūsu parlamenta deputātu. Komandas kapteinis būs Vitālijs Orlovs (SC), tajā spēlēs Ainars Latkovskis (JL), Mihails Zemļinskis (SC), Ivans Klementjevs (SC), Mārtiņš Roze (ZZS), Alberts Krūmiņš (JL), Aleksejs Holostovs (SC), kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Visvaldis Lācis.

Latvijas politiķu komandā aicināti spēlēt arī labklājības ministrs Uldis Augulis un vides ministrs Raimonds Vējonis.

„Ceram uz interesantu spēli un liekam lielas cerības uz bijušo Latvijas izlases spēlētāju Mihailu Zemļinski, kurš laukuma vidusdaļā varētu dot precīzas piespēles, kuru mūsu komandai iepriekš ir trūcis,” sacīja ilggadējais Saeimas futbola komandas spēlētājs Ainars Latkovskis (JL). 

Lietuvu pārstāvēs trīspadsmit parlamentārieši, tostarp Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Arvīds Anušausks (Arvydas Anušauskas), Seima Liberāļu un centra frakcijas priekšsēdētājs Jons Liesis (Jonas Liesys) un citi. 

Līdzīga abu kaimiņvalstu politiķu futbola spēle notika 2003.gadā, kad mūsu komanda piekāpās lietuviešiem.

Latvijas un Lietuvas politiķu futbola mačs plānots piektdien, 26.februārī, plkst.15.00 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, Grostonas ielā 6b.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt