Ēnu dienai Saeimā jau pieteikušies gandrīz 100 skolēni

(12.02.2010.)

Dalību šī gada Ēnu dienā Saeimā pieteikuši jau 95 skolēni no Smiltenes, Gulbenes, Daugavpils, Jelgavas, Dobeles, Liepājas, Talsiem, Rīgas un citām Latvijas vietām.

Vislielākā interese ir par iespēju sekot Saeimas Prezidija locekļu ikdienas darbam. Vēlmi ēnot Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi izteikuši astoņi skolēni, tikpat vēlas izzināt Saeimas priekšsēdētāja biedres Solvitas Āboltiņas darbu. Savukārt Saeimas sekretāram Dzintaram Rasnačam plānojuši sekot trīs, bet viņa biedram Andrejam Klementjevam - divi skolēni.

Lielākais ēnotāju skaits pieteicies no Gulbenes novada Lejasciema vidusskolas - septiņi jaunieši, bet no Talsu 2.vidusskolas Saeimu vēlas apmeklēt pieci skolēni. Aktīvi ir arī Dobeles Valsts ģimnāzijas un Smiltenes ģimnāzijas audzēkņi, kā arī skolēni no vairākām Daugavpils novada skolām. Gandrīz puse ēnotāju nāk no Rīgas.

Skolēni ēnu dienai Saeimā pieteikušies, ne vien izmantojot mājas lapu www.enudiena.lv, bet arī personīgi sazinoties ar Saeimas deputātiem un frakcijām.

Pagājušajā gadā Saeima saņēma apbalvojumu kā viens no trim labākajiem „Ēnu dienas 2009” ēnu devējiem. 2009.gada 18.februāra Ēnu dienā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 120 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas, kuri ēnoja gan Saeimas deputātus, gan darbiniekus.

„Ēnu dienu” - visā pasaulē populāru skolēnu karjeras izglītības pasākumu - Latvijā katru gadu rīko organizācija Junior Achievement - Latvia. Tās galvenais uzdevums ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par to nākotnes profesijā nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. Šogad Ēnu diena notiks 17.februārī.

Šodien, 12.februārī, ir pēdējā diena, kad skolēni var pieteikties ēnu dienai.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt