Saeimas komisija rūpīgi sekos iecerētajai reformai armijā

(09.12.2009.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija kopumā pozitīvi vērtē Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) plānotās reformas mērķus, tomēr pauž bažas par Zemessardzes turpmāko lomu NBS. Tādēļ komisija rūpīgi sekos līdzi NBS reformas gaitai, pēc komisijas ārkārtas sēdes NBS Apvienotajā štābā trešdien, 9.decembrī, pauda komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

„Tiekoties ar bruņoto spēku vadību, vēlējāmies noskaidrot, kādi ir iecerētās Nacionālo bruņoto spēku reformas mērķi un kā tā tiks praktiski realizēta. Atbildes uz saviem jautājumiem kopumā guvām un reformas pamatideju atbalstām,” norādīja J.Dalbiņš. Viņš atzinīgi novērtēja reformas mērķi - samazināt administratīvo aparātu, vairāk attīstot NBS kaujas vienības.

Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs pauda bažas par joprojām neskaidro Zemessardzes turpmāko vietu NBS struktūrā. „Nav pieņemams, ka pašreizējā reformas projektā Zemessardze izņemta no Sauszemes spēku struktūras. Šī problēma būs jānovērš, jo citādi bruņoto spēku reforma nonāks pretrunā ar Saeimas pieņemtajiem lēmumiem par Zemessardzi,” uzsvēra J.Dalbiņš.

Komisijas priekšsēdētājs akcentēja, ka viņa vadītā komisija rūpīgi sekos NBS reformas gaitai un jau 16.decembra sēdē skatīs ar reformu saistītos grozījumus Nacionālo bruņoto spēku likumā un Militārā dienesta likumā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt