Frakciju viedokļi 2022. gada 15. decembrī

(20.12.2022.)

Video

Vadītāja. Esiet sveicināti, cienījamie radioklausītāji! Ir noslēgusies Saeimas sēde, un jūsu uzmanībai skan pārraide “Frakciju viedokļi”. Tajā deputāti jums pastāstīs par šodien Saeimā skatītajiem jautājumiem un arī citām aktualitātēm.

Pirmajam šodien vārds frakcijas “Nacionālā apvienība” deputātam Jurģim Klotiņam. Lūdzu!

J. Klotiņš (NA).

Labvakar, dāmas un kungi! Šī man ir pirmā diena Latvijas Republikas Saeimā. Vēl vakar vakarā es pabeidzu darbu Rīgas domē. Sēde noslēdzās vēlu vakarā.

Vēlos vispirms pateikties jums, cienītie Latvijas ļaudis, par atbalstu, kuru esat man pauduši politikas kalpojumā, kuru tagad man ir iespēja turpināt Saeimā kā deputātam ar mandātu uz laiku.

No šodienas sēdes darba kārtības vēlos izcelt to, ka pamatā mūsu darbs bija saistīts ar iepriekšējās Saeimas iesākto likumprojektu pārņemšanu.

Ļoti svarīgi, ka mēs pārņemam likumprojektu “Grozījums Invaliditātes likumā”, kā arī likumprojektu “Preču un pakalpojumu piekļūstamības likums” – šāds likums uzlabos iespējas personām ar invaliditāti saņemt arī elektroniska veida... digitālu preču un pakalpojumu labāku pieejamību.

Ļoti nozīmīgi, ka mēs virzījām tālāk likumprojektu “Valsts aizsardzības dienesta likums”.

Man ļoti nozīmīga ir tēma kultūras mantojums – kultūras pieminekļi, un ir gandarījums, ka uz priekšu virzās Lielstraupes pils nodošana Cēsu novada pašvaldībai, kura tālāk šo izcilo arhitektūras pieminekli attīstīs un darīs pieejamu sabiedrībai.

Lielākās debates mums bija par likumprojektu “Civilās savienības likums”, kas netika atbalstīts. Es arī uzstājos debatēs un paudu nostāju, ka Satversmes tiesas spriedums, kas iesāka šīs lielās debates, būtībā ir izpildīts ar grozījumiem Darba likuma 155.  pantā. Tātad konkrētais pants, ko Satversmes tiesa atzina par neatbilstošu Satversmei, ir izlabots. Un, kā jau Valsts prezidents Egils Levits nesen uzsvēra, par turpmāku regulējumu, kā nodrošināt šo sociāli ekonomisko, tiesisko aizsardzību cilvēku kopdzīvei, kas neiekļaujas dabiskās ģimenes un ģimenes jēdziena izpratnē, – par to ir jāturpina sabiedrības diskusija un arī Saeimas diskusija.

Tas būtu mans viedoklis.

Paldies.

Vadītāja. Paldies Jurģim Klotiņam no frakcijas “Nacionālā apvienība”.

Nākamā runās Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputāte Daiga Mieriņa. Lūdzu!

D. Mieriņa (ZZS).

Labvakar, cienījamie radioklausītāji! Kā jau minēja kolēģis, šodien tiešām bija daudz svarīgu jautājumu. Es gribu izcelt tos jautājumus, kuri bija svarīgi Zaļo un Zemnieku savienībai.

Vispirms gribu pateikt paldies kolēģiem Saeimā, kuri atbalstīja Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””, kas paredz, ka avansa maksājums tiek atlikts par gadu.

Saeima diemžēl noraidīja izmaiņas Pievienotās vērtības nodokļa likumā, ar kurām Zaļo un Zemnieku savienība gribēja mazināt iedzīvotājiem slogu attiecībā uz malkas apkuri.

Šodien Saeima turpināja skatīt veselu virkni likumprojektu, kurus bija sākusi skatīt 13. Saeima. Tos pārņēma un turpinās skatīt 14. Saeima. Viens no tādiem ir likumprojekts “Grozījums Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā”, ar kuru ir paredzēts, ka visa priekšvēlēšanu aģitācija, reklāma, kuras izvietošanas izdevumi tiek segti no valsts budžeta līdzekļiem, turpmāk būs tikai latviešu valodā. Par to vēl, protams,  Saeimā būs debates, bet 14. Saeima nolēma turpināt šī likumprojekta skatīšanu.

Kā vienu no svarīgām lietām gribu minēt arī to, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija nākamnedēļ, 20. decembrī, aicina Valsts zemes dienestu runāt par jau daudzkārt medijos izskanējušo problēmu – ļoti garo inventarizācijas procesu. Rindā uz inventarizācijas veikšanu jāgaida pat deviņus mēnešus. Jāmeklē risinājumi, jādomā, kā šo problēmu atrisināt.

Un vēl viena aktualitāte, kas droši vien būs no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas kā priekšlikums, – grozījumi Saeimas kārtības rullī, kur mēs redzam, ka ir virkne dažādu normu, kuras būtu pilnveidojamas, kaut vai domājot par zaļu dzīvesveidu. Šodien mums iesniedza papīra formātā dokumentus, kurus tikpat labi varētu skatīt arī elektroniskā veidā, un četru deputātu dokumenti papīra formātā veido gandrīz vienu paciņu ar papīra dokumentiem.

Tā ka mums ir , ko skatīt un pilnveidot.

Paldies.

Vadītāja. Paldies Daigai Mieriņai no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

Nākamajai vārds frakcijas LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ deputātei Ramonai Petravičai. Lūdzu!

R. Petraviča (LPV).

Labvakar, cienījamie radioklausītāji! Šodien Saeimā atkal, kārtējo reizi, tika iesniegts likumprojekts “Civilās savienības likums”, kas jau vairākkārt ir ticis noraidīts. Un arī šodien tas tika noraidīts. Likumprojekts būtībā sagatavo augsni viendzimuma laulībām, kas ir pretrunā ar mūsu valsts Satversmi. Tika piesaukti pat seniori, kam šāds likums esot nepieciešams, un tika apgalvots, ka likuma nepieņemšana graujot valsts tēlu un ka mēs neaizsargājot visas ģimenes. Taču, kad šiem debatētājiem tika uzdots jautājums, ko viņi īsti saprot ar vārdiem “visas ģimenes”, viņi pat nespēja definēt, kas tad tā ģimene īsti ir.

Mūsu frakcijas viedoklis ir, ka Satversmes tiesa nevar uzurpēt parlamenta pilnvaras. Paust tautas gribu var tikai un vienīgi Saeimas deputāti. Un paldies visiem tiem 55 deputātiem, kuri noraidīja šo likumprojektu.

Noraidīts tika arī likumprojekts “Grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā”, ko bija iesnieguši opozīcijas deputāti. Likumprojekts paredzēja noteikt samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi – nulle procentu apmērā – kurināmajam (malkai, koksnes šķeldai, skaidām un granulām), kā arī siltumenerģijas piegādei mājsaimniecības vajadzībām, bet tas diemžēl netika atbalstīts.

Noraidīja arī iesniegto lēmuma projektu “Deklarācija par 13.  Saeimas un tās izveidotās valdības pieļautajiem pārspīlējumiem, cīnoties ar Covid-19 infekcijas izplatību”. Kā zināms, darbu zaudēja desmitiem tūkstošu cilvēku, kam nepamatoti tika liegta iespēja strādāt, pelnīt iztiku, tāpēc šādas deklarācijas pieņemšana dotu iespēju izstrādāt normatīvos dokumentus un kompensēt cilvēkiem radītos zaudējumus, atmaksāt uzliktās soda naudas. Taču vairākums deputātu nevēlas atzīt pieļautās kļūdas – pat bez argumentiem – un neiesaistījās debatēs.

Šodien komisijai tika nodots likumprojekts “Grozījums Invaliditātes likumā”, kas paredz – ja cilvēks ir iesniedzis dokumentus atkārtotai izskatīšanai Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai un tā to nespēj izdarīt mēneša laikā, kā tas ir noteikts, tad iepriekš izdotais akts tiek pagarināts līdz sešiem mēnešiem. Tas atvieglos cilvēkiem radītās problēmas, jo VDEĀVK nespēj savlaicīgi izskatīt pieteikumus, tāpēc cilvēki paliek bez pabalstiem un viņiem piešķirtajām atlaidēm. Vismaz šie komisijai nodotie likuma grozījumi šo situāciju labos.

Tas man īsumā viss.

Paldies.

Vadītāja. Paldies Ramonai Petravičai no frakcijas LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ.

Frakciju viedokļu izklāstu turpina frakcijas “APVIENOTAIS SARAKSTS – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija” deputāts Andris Kulbergs. Lūdzu!

A. Kulbergs (AS).

Sveiki, klausītāji! Šodien bija ļoti “karsta”, ļoti gara diena Saeimā.

Pirmais jaunums ir tas, ka šodien Saeimā ienāca 14 jauni deputāti, kuri deva savu zvērestu vai savu solījumu kalpot Latvijai. Starp tiem ir arī četri deputāti no APVIENOTĀ SARAKSTA.

Tāds maziņš humors. Šodien frakcija “Nacionālā apvienība” palika praktiski bez savām sievietēm: viņas devās cīņā – uz valdību. Tā ka tagad frakcijā “Nacionālā apvienība” ir pārstāvēti tikai vīrieši.

Bet no tādām nopietnākām lietām šodien, kas ir izceļamas... manuprāt, numur viens – likums par to, ka uz Eiropas robežas būs jādeklarē 10 tūkstoši eiro (un vairāk) skaidrā naudā. Tātad naudas deklarācijas limits, kas ierobežotu ēnu ekonomikas jautājumu, kas ir bijusi bieža problēma.

Ir ļoti daudz pārņemtu likumprojektu, praktiski šodien skatījām 49 likumprojektus. Ar to es gribu teikt, ka ir nopietni jāgatavojas Saeimas sēdēm, lai tajās varētu izskatīt tik dažādus likumprojektus – ar tik dažādām anotācijām un informāciju.

Tātad darbs šodien bija gana, gana intensīvs. Viss, kas tika pārņemts no 13. Saeimas, kurā ļoti daudzu jautājumu skatīšana nebija pabeigta, šai, 14., Saeimai jāturpina skatīt.

Izcelšu vienu – piekļūstamības likumu... Tas nozīmē, ka cilvēkiem ar kustību traucējumiem... Es personīgi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kur esmu loceklis, šo jautājumu ļoti nopietni skatīju arī no sava redzesloka, jo pats piecus mēnešus esmu pavadījis ratiņkrēslā, esmu labi izbaudījis uz savas ādas to, ka likums nosaka vienu, bet dzīvē ir pavisam citādāk. Ar to es gribu teikt, ka daudz kur cilvēkiem ar invaliditāti šī piekļūstamība ir ķeksītis, to mēs redzam arī dzīvē. Un šinī gadījumā es īpaši uzsvēru – šī likumprojekta izstrādē –, ka ir jāpievērš uzmanība tam, lai šis likums tiek ievērots arī dzīvē.

Un šeit ļoti pareizi... lieta, ko mēs aizmirstam... mēs ļoti bieži runājam par cilvēkiem ar invaliditāti, ar kustību traucējumiem, bet patiesībā mums ir ļoti daudz cilvēku ar redzes invaliditāti, ar dzirdes invaliditāti. Šiem cilvēkiem ir vēl grūtāk mūsu infrastruktūrā gan pārvietoties, gan eksistēt. Tāpēc šis likumprojekts arī... skatīsies īpaši šos jautājumus un to, kā uzlabot digitālo vidi.

Svarīgs punkts... svarīgs likumprojekts, kas tiek pārņemts no iepriekšējās, 13., Saeimas, ir par valsts aizsardzības dienestu (VAD). Attiecīgo komisiju vada Raimonds Bergmanis no mūsu, APVIENOTĀ SARAKSTA, frakcijas... un arī mūsu profesionālis Igors Rajevs.

Es domāju, ka pirmām kārtām ir jāsaprot, ka šis likumprojekts 14. Saeimā ienāca ar ļoti daudziem brāķiem, praktiski tas viss bija steigā sagatavots uz vēlēšanu kampaņas laiku. Taču šī labā ideja ir kvalitatīvi jānoved līdz galam. Ir nopietni jāizvērtē daudzas lietas, lai tur nav brāķu, lai netiktu lieki tērēti un nepareizi tērēti resursi. To mēs šodien arī debatēs dzirdējām. Es domāju, ka Igors Rajevs un Raimonds Bergmanis varēs ļoti kompetenti šo darbu novadīt līdz galam.

Vēl viens šodienas sēdes darba kārtības punkts, kas tika skatīts (es domāju, ļoti daudzi vecāki ar bērniem būs ieinteresēti), ir likumprojekts “Grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā”. Mēs redzam, ka ir tik daudz jaunu tabakas produktu vai tabakas veida produktu – elektroniskās cigaretes, nikotīnu saturoši spilventiņi, daudzas citas karsējošās tabakas... Šo izstrādājumu aprite nav pietiekami regulēta, un mēs redzam, cik viegli tie nonāk mūsu bērnu rokās. Daudzējādā ziņā šis likums ir nepilnīgs un nespēj to visu kontrolēt, tāpēc šis likumprojekts daudz precīzāk vērsīsies... lai būtu ievērota konkurence un netiktu apieti šie likumi un lai bērnu rokās nenonāktu produkti, kuri nav vēlami.

Paldies.

Vadītāja. Paldies Andrim Kulbergam no APVIENOTĀ SARAKSTA frakcijas.

Nākamajai vārds frakcijas “Stabilitātei!” deputātei Viktorijai Pleškānei. Lūdzu!

V. Pleškāne (ST!).

Labdien, cienījamie radioklausītāji! Vispirms es gribu apsveikt klāt atnākušos deputātus. Ceru, ka viņi strādās ar visu sirdsapziņu – Latvijas tautas labā un Latvijas valsts uzplaukumam.

Šodien darba kārtībā atkal bija (ļoti žēl, ka kārtējo reizi tika noraidīts) priekšlikums izveidot komisiju Covid-19 laikā pieņemto valdības lēmumu izvērtēšanai, jo divu gadu garumā tika pieļautas kļūdas, kuru sekas cilvēki jūt arī tagad. Valdība vai nu baidās no savām kļūdām, vai grib kaut ko noslēpt no savas tautas.

Tika izskatīti arī jautājumi par iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanas turpināšanu 14. Saeimā. Viens no tādiem jautājumiem bija likumprojekts “Civilās savienības likums”, kurš tika noraidīts. Mūsu frakcijas balsojums bija pret šā likumprojekta turpmāko izskatīšanu, jo Latvijas Republikas Civillikumam ir četras daļas, kas ļauj sakārtot visus tiesiskos jautājumus ikvienam cilvēkam. Mums jāsaglabā arī mūsu zemes senču vērtības.

Tika izskatīts arī likumprojekts “Valsts aizsardzības dienesta likums”. Arī balsojām “pret”, jo uzskatām, ka nozare vēl nav sakārtota... ne tikai iesaukt jaunus spēkus, bet arī nodrošināt eksistējošos aizsardzības spēkus ar visu nepieciešamo! Neesam arī pārliecināti par to, kur mēs atdosim savus bērnus, jo – nezinām, kur, nezinām, ar ko, un nezinām, kā.

Liels paldies par uzmanību. Visu labu!

Vadītāja. Paldies Viktorijai Pleškānei no frakcijas “Stabilitātei!”.

Nākamajai vārds frakcijas PROGRESĪVIE deputātei Leilai Rasimai. Lūdzu!

L. Rasima (PRO).

Labvakar, radioklausītājas un radioklausītāji! Man ir liels prieks pirmoreiz piedalīties šajā frakciju ziņojumā radio ēterā.

Frakcijai PROGRESĪVIE viens no prioritārajiem jautājumiem šodien bija likumprojekts “Civilās savienības likums”.  Kārtējo reizi diemžēl tas tika noraidīts, vēl nemaz nevirzot un īsti to neskatot. Lai gan bieži izskanēja viedokļi, ka ir vajadzīgas vēl diskusijas, tomēr jau kārtējo reizi, iesniedzot likumprojektu Saeimā, šīs diskusijas uzreiz tiek “apgrieztas”.

Šis likums, Civilās savienības likums, noteikti nebūtu par viendzimuma laulībām vai augsnes sagatavošanu viendzimuma laulībām, kā to minēja Petravičas kundze.

Šodien, uzstājoties debatēs, man kolēģiem bija jautājums: vai mūsu izpratne par tiesiskumu un cilvēktiesībām balstīsies tādās Eiropas demokrātijās kā Zviedrija, Somija, Vācija un Dānija, vai arī mēs sekosim Krievijas, Baltkrievijas, Irānas piemēriem?

Man šķiet (un arī daudzi mani kolēģi, ne tikai progresīvie kolēģi, piekritīs), ka mums ir jāatbrīvojas ne tikai no padomju mantojuma fiziski (runa ir par pieminekļiem), bet arī no aizspriedumiem par to, kādiem mums jābūt, – ka mums visiem jābūt vienādiem, ka mums jāiekļaujas kādā ideālā, izfantazētā “dabiskas” ģimenes rāmī.

Diemžēl šos argumentus par dabiskām ģimenēm un par to, ka tās kaut kādā veidā... ka, teiksim, Civilās savienības likums kaut kādā veidā apdraudētu tradicionālās ģimenes, – to izmanto arī diktatori tepat, mums kaimiņos.

Tas, ko es gribu piebilst (es ceru, ka arī radioklausītāji šajā ieklausās), – ka Civilās savienības likums sniegtu drošību un tiesisko aizsardzību ļoti plašam sabiedrības lokam, un diemžēl to šodien noraidīja tieši tādēļ, ka tas iekļauj šo mazāko grupu, kas ir arī viendzimuma pāri, un tas nodrošinātu arī viņu tiesisko aizsardzību.

Jā, vakardien arī valdības apstiprināšanas debatēs no daudziem deputātiem izskanēja argumenti par to, cik svarīgs Latvijai ir tiesiskums un cik svarīgs tas ir Latvijas drošībai. Diemžēl šodien bija skaidri redzams, ka daudzi ir gatavi tiesiskumu apdraudēt un ignorēt Satversmes tiesas spriedumu, kurš joprojām nav izpildīts pilnā apmērā. Un tāpat arī tiek ignorēti vairāk nekā 20 tiesas spriedumi, kas ir individuāli un kas ir atzinuši faktisko ģimenes stāvokli viendzimuma ģimenēm.

Jā, šodien... šorīt, kad nācu uz šejieni (Tas bija jau... Pirms cik stundām tas sanāk? Diezgan sen.), bija pikets pie Saeimas, tepat netālu, – bija pulcējušies ļoti daudz cilvēku, īpaši jaunieši, kārtējo reizi, bet diemžēl mēs viņus šodien nesadzirdējām.

Es gan vēlos pateikt paldies PROGRESĪVO vārdā un citu kolēģu vārdā ikvienam, kas bija atnācis, kas nepagurstoši turpina par šo cīnīties. Varam solīt, ka PROGRESĪVIE neliks šo jautājumu malā, un mēs turpināsim aizstāvēt jūsu intereses.

Un paldies tāpat arī ikvienam, kas runā ar saviem līdzcilvēkiem, ar saviem draugiem, ar radiem un skaidro, ko tas īsti nozīmētu, jo tiešām tie argumenti, kas bieži vien izskan arī sabiedrībā, šķeļ sabiedrību un veido naidu, tie ir absolūti izfantazēti un neatbilst realitātei.

Tādēļ nobeigumā saku paldies ikvienam, kas tomēr cenšas šajā iedziļināties, atrast, kur ir tā patiesība. Un, es ceru, kādā skaistā dienā mēs pamodīsimies un mums par šo vairs nebūs jādiskutē, un mēs iesim demokrātiskas Eiropas virzienā.

Jauku visiem vakaru!

Paldies.

Vadītāja. Paldies Leilai Rasmai no frakcijas PROGRESĪVIE.

Un “Frakciju viedokļus” šodien noslēgs deputāte Zane Skujiņa-Rubene no frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA. Lūdzu!

Z. Skujiņa-Rubene (JV).

Labvakar, radioklausītāji! Esmu ļoti pagodināta būt šeit un pirmo reizi, līdzīgi kā Leilai, viesoties pārraidē “Frakciju viedokļi”. Un, protams, pie tām lietām, ko jau minēja mani kolēģi, vēlos vēl mazliet papildināt par to, kas mums šodien ir noticis.

Pirmām kārtām es vēlos apsveikt visus jaunos deputātus, kuri šodien deva svinīgo zvērestu vai solījumu. Arī frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA rindas ir papildinājuši ārkārtīgi forši savas jomas profesionāļi, un es ticu, ka viņiem izdosies īstenot ne tikai savas intereses, bet, protams, strādāt arī Latvijas iedzīvotāju labā.

Šodien tika arī izveidotas divas Sociālo un darba lietu komisijas apakškomisijas. Un tāpēc, ka es esmu daļa no Sociālo un darba lietu komisijas, tas, manuprāt, ir īpaši svarīgi un uztverami. Viena no apakškomisijām būs saistīta ar sabiedrības veselību, savukārt otra būs Sociālās nevienlīdzības mazināšanas apakškomisija, kuru vadīšu es. Par šīs apakškomisijas sekretāru vienbalsīgi ir iebalsots kolēģis Edmunds Cepurītis no frakcijas PROGRESĪVIE.

Šodien Saeimā tika nodibināta Latvijas onkoloģijas pacientu atbalsta grupa, kuru vadīs kolēģe no frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA – deputāte Ingrīda Circene. Un arī tur mēs, protams, ļoti ceram turpināt 13. Saeimas sasaukumā iesākto un sadzirdēt Latvijas onkoloģijas pacientu vēlmes un lūgumu. Ir skaidrs, ka Veselības ministrijas budžets kopumā šobrīd ir diezgan kritisks, un mēs tiešām ceram pie tā ļoti nopietni strādāt, tādēļ arī izveidojām šādu atbalsta grupu.

Un, jā, manuprāt... līdzīgi kā kolēģe Leila Rasima minēja, īpaši sāpīgs jautājums šodien bija likumprojekts “Civilās savienības likums”. Un, par spīti šīrīta piketam pie Saeimas, kur līdz ar piketētājiem bija ieradušies tikai divu politisko spēku pārstāvji, tātad JAUNĀ VIENOTĪBA un PROGRESĪVIE, šodien Saeimas sēdē likumprojekts “Civilās savienības likums” tika noraidīts, nemaz nedodot iespēju par to tālāk diskutēt.

Es vēlos vēlreiz atgādināt, ka, pieņemot Civilās savienības likumu, tā saucamajām tradicionālajām ģimenēm nekas netiktu atņemts. Un noteikti vēlos uzsvērt, ka JAUNĀ VIENOTĪBA iestājas par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību un mēs turpināsim kopā ar kolēģiem cīnīties par to, lai Latvijā tiktu atzītas visas ģimenes, jo tas vairs nav jautājums tikai par kaut kādiem personīgiem viedokļiem, bet arī par Latvijas turpmāko attīstību.

Šajā saistībā noteikti vēlos pateikties visiem no frakcijas PROGRESĪVIE, kuri uzstājās un izteica savu un vēlētāju viedokli, tāpat arī pilnīgi visiem piketētājiem, kuri, par spīti aukstumam no rīta, šodien stundu stāvēja pie Saeimas, un, protams, arī saviem kolēģiem Andrejam Judinam un Irmai Kalniņai, kuri nebaidījās un izteica savu viedokli šajā jautājumā.

Tāpēc, jā, mēs ļoti ceram, ka tas netiks aizmirsts, mēs noteikti neļausim – neļausim! – tam tikt aizmirstam. Un ticam, ka pie tā mēs varēsim turpināt strādāt.

Protams, bija arī ārkārtīgi daudz citu jautājumu, kas šodien tika skatīti (kā jau droši vien redzējāt, sēde beidzās pēc pulksten pieciem), bet to jau kolēģi pirms tam ieskicēja, tāpēc vairāk laika neaizņemšu.

Paldies par iespēju izteikties.

Vadītāja. Paldies Zanei Skujiņai‑Rubenei.

Līdz ar to pārraide “Frakciju viedokļi” šodien ir izskanējusi.

Paldies, ka klausījāties, un uz sadzirdēšanos nākamreiz! 

Piektdien, 29.martā