Daiga Mieriņa Azerbaidžānas vēstniekam: esam ieinteresēti ekonomiskās sadarbības stiprināšanā

(21.11.2023.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 21.novembrī, parlamentā tiekoties ar  Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elnuru Sultanovu (Elnur Sultanov), akcentēja Latvijas interesi ekonomiskās sadarbības stiprināšanā ar Azerbaidžānu.

Saeimas priekšsēdētāja kā būtisku ieguldījumu abu valstu savienojamībā un ekonomiskajā dialogā atzīmēja Latvijas nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” organizētos sezonālos lidojumus uz Azerbaidžānas galvaspilsētu Baku, kā arī pauda cerību attīstīt kravu pārvadājumus mūsu valstu starpā.

Saeimas priekšsēdētāja ar vēstnieku pārrunāja Krievijas agresiju, īpaši uzsverot sankciju nozīmi. “Mūsu dienaskārtībā ir palīdzība Ukrainai. Ne tikai, palīdzot uzvarēt karā, sniedzot militāro un morālo atbalstu, bet aptverot arī jautājumu par sankcijām un Krievijas mēģinājumiem tās apiet,” akcentēja D.Mieriņa, atzīmējot, ka šis ir jautājums, kas mums jārisina kopīgi, lai nepieļautu iespēju Krievijai iegūt finanšu resursus karadarbības turpināšanai. Vēstnieks akcentēja Azerbaidžānas atbalstu Ukrainai, tostarp humānās palīdzības, enerģētikas un rehabilitācijas jomā, kā arī sniedzot atbalstu Ukrainas pilsētas Irpiņas infrastruktūras atjaunošanā.

Pievēršoties situācijai Dienvidkaukāza reģionā, D.Mieriņa uzsvēra, ka “dialogs ir labākais veids, kā risināt konfliktu, īpaši laikā, kad dezinformācija tiek plaši izmantota, lai ietekmētu situāciju”.

Puses bija vienisprātis par iespēju stiprināt Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību parlamentārā līmenī, izmantojot parlamentu deputātu sadarbības grupas plašākai valstu pieredzes apmaiņai, tostarp dezinformācijas apkarošanas jomā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720312857359
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī