Saeimā atklāta bērniem un jauniešiem ar cistiskās fibrozes diagnozi veltīta izstāde

(02.11.2023.)
VideoGalerija

Saeimas namā ceturtdien, 2.novembrī, atklāta ceļojošā fotogrāfiju izstāde “Ar skatu nākotnē”. Tā veltīta bērniem un jauniešiem ar cistiskās fibrozes diagnozi. 

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa izstādes atklāšanā atzīmēja, cik būtiska ir dzīves kvalitāte, lai mēs spētu justies labi un pilnvērtīgi. “Mūsu vidū ir cilvēki, kuriem palīdzība ir vajadzīga vairāk nekā citiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. D.Mieriņa akcentēja, ka Saeimas deputātiem ir jāspēj iespēju robežās palīdzēt, tostarp drīzumā parlamentā skatot valsts budžetu nākamajam gadam. “Lai mums visiem izdodas spert vēl vienu solīti uz priekšu,” vēlēja Saeimas priekšsēdētāja. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, uzrunājot klātesošos, sacīja, ka vecākiem nav lielākas laimes par to, ka viņa bērns ir vesels vai viņa veselība uzlabojas. Spriežot par iecerēto nākamā gada budžetu, A.Bērziņš aicināja, ka arī nākamajā gadā jārod finansējums inovatīvo medikamentu atmaksai cistiskās fibrozes pacientiem. 

Atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Latvijas Cistiskās fibrozes biedrības vadītāja Alla Beļinska, un pasākumu vadīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa. 

Izstādi rīko Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Latvijas Cistiskās fibrozes biedrību. Fotoattēlos ir iespēja iepazīt bērnus un jauniešus ar cistiskās fibrozes diagnozi, kā arī uzzināt, cik būtiski var uzlaboties un mainīties dzīves cilvēkiem ar šo diagnozi, lietojot inovatīvus medikamentus. Pateicoties laicīgai un kvalitatīvai ārstēšanai, tie var ietekmēt cilvēka emocionālo pašsajūtu. Fotogrāfijās redzami bērni un jaunieši, kuri jau ir uzsākuši inovatīvā medikamenta lietošanu, un arī tie, kuri tos vēl tikai gaida. 

Cistiskā fibroze ir pārmantota slimība, viena no biežāk sastopamajām dzīvildzi ierobežojošajām slimībām, kas skar galvenokārt elpošanas un gremošanas sistēmu. Bērni jau piedzimst ar cistisko fibrozi, nevis saslimst dzīves laikā. Slimība katram var noritēt atšķirīgi un izpausties dažādās smaguma pakāpēs. Cistiskā fibroze vidēji skar vienu no 2500 bērniem. 

Foto:  https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720312394168
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī