Saeimas priekšsēdētāja Saldū piedalīsies Baltu vienības dienas pasākumā

(22.09.2023.)

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un parlamenta deputāti sestdien, 23.septembrī, piedalīsies Baltu vienības dienas svinīgajā pasākumā, kas šogad norisināsies Saldū.

Saldū – Oskara Kalpaka laukumā – pulksten 12.00 Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilyte-Nielsen) atklās Baltu vienības dienas svinīgo pasākumu.

Pasākumā uzstāsies Latvijas un Lietuvas diplomātiskie kori, kā arī klātesošos uzrunās kultūras ministre Agnese Logina un Saldus pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Zusts.

D.Mieriņai sestdien plānota tikšanās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju. Svētku dienas ietvaros Saeimas priekšsēdētāja tiksies arī ar Saldus pilsētas domes vadību, kā arī viesosies Jaņa Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejā.

Baltu vienību diena tiek svinēta ik gadu kādā no Latvijas vai Lietuvas pilsētām. Tā iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. 2000.gadā Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu − 22.septembri − oficiāli noteica par atzīmējamu atceres dienu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 2.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 2.maija kārtējā sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 2.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem