Ināra Mūrniece Norvēģijas vēstniekam: augstu vērtējam ciešo sadarbību NB8 ietvaros

(10.08.2022.)
Galerija

“Mēs augstu vērtējam Norvēģijas ieguldījumu valstu ciešajai sadarbībai Baltijas un Ziemeļvalstu – NB8 – formātā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 10.augustā, tiekoties ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Ēdegoru (Kristian Ødegaard), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

“Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formātā satiekas līdzīgi domājošas valstis ar līdzīgām vērtībām,” runājot par Latvijas prezidentūru NB8 nākamajā gadā, pauda I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka sadarbība NB8 formātā reģiona ietvaros paver plašākas iespējas stiprināt valstu praktisko sadarbību, tai skaitā īstenojot kopīgus projektus.

Pārrunājot drošības situāciju, I.Mūrniece uzsvēra, ka valstu sadarbībai drošības jomā ir izšķiroša nozīme situācijā, kad Krievija cenšas iegūt jaunas ietekmes sfēras, mēģinot šķelt Eiropas Savienību un NATO. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja arī Norvēģijas ieguldījumu NATO atturēšanas un aizsardzības pasākumos Baltijas reģionā, tostarp patrulējot Baltijas gaisa telpā.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Norvēģijas finanšu instrumenta sniegtās atbalsta iespējas, īpaši zinātnē un izglītībā, un valstu ekonomisko sadarbību, tostarp veiktās investīcijas Latvijas ekonomikā. I.Mūrniece pauda cerību, ka nākotnē Latvija spēs piesaistīt jaunas investīcijas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, infrastruktūras, zaļās pārejas un enerģētikas projektos.

“Divpusējās sadarbības fondu ietvaros ir svarīgi sniegt atbalstu Ukrainas bēgļiem Latvijā,” sacīja I.Mūrniece, ar vēstnieku pārrunājot Norvēģijas finanšu instrumenta nākotnes prioritātes. Tāpat puses pauda līdzīgus viedokļus par nepieciešamību aktīvi iesaistīties Ukrainas atjaunošanā.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā, tostarp veicinot parlamentāro un politisko dialogu. K.Ēdegors ir Norvēģijas vēstnieks Latvijā kopš 2018.gada.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720301188716
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem