Aizsardzības komisija izbraukuma sēdē apmeklēs valsts robežu

(09.06.2017.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti divu dienu izbraukuma sēdē apmeklēs Latvijas austrumu robežu, kur plānots iepazīties ar aktuālo situāciju, tostarp robežas izbūvi, robežapsardzības gaitu un tehnisko nodrošinājumu. 

“Austrumu robežas apmeklējums iesāksies vietā, kur saskaras Latvijas, Igaunijas un Krievijas teritorijas, un vizītes mērķis ir klātienē iepazīties ar to, kā norit valsts robežas joslas iekārtošanas darbi, tostarp jaunā žoga izbūve, un cik pietiekams ir robežuzraudzības tehnisko līdzekļu nodrošinājums. Tāpat mums ir svarīgi, cik gatavi robežsargi ir pretdarboties šībrīža izaicinājumiem – nelegālajai imigrācijai, organizētajai kontrabandai, bezpilota lidaparātu nekontrolētai kustībai,” pirms izbraukuma sēdes informē Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. 

Pirmdien, 12.jūnijā, deputātiem plānots Latvijas, Igaunijas un Krievijas robežas saskares vietas apmeklējums, kā arī vizīte Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Šķilbēnu robežapsardzības nodaļā un Valsts robežsardzes koledžas mācību poligonā “Janapole”. 

Savukārt otrdien, 13.jūnijā, komisija viesosies Valsts robežsardzes koledžā Rēzeknē, kur plānots iepazīties ar Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras (FRONTEX) maģistra programmas īstenošanas gaitu vadošajām robežapsardzības amatpersonām, kā arī pasākumiem kinologu apmācības sistēmas pilnveidošanā. Komisijai Rēzeknē paredzēts arī Zemessardzes 3.brigādes un 32.kājnieku bataljona apmeklējums. 

Aizsardzības komisijas izbraukuma sēdē aicināti piedalīties Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars, Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Aleksandrs Šukšins, Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Varis Pētersons, Valsts robežsardzes koledžas direktors pulkvedis Arvīds Liepiņš, Zemessardzes 3.brigādes komandieris pulkvežleitnants Māris Simsons un citas amatpersonas.

 

Saeimas Preses dienests

 

Sestdien, 20.aprīlī