Saeimā diskutēs par koordinētu stratēģiju ar PVN saistītu krāpšanu apkarošanā

(26.09.2013.)

Piektdien, 27.septembrī, Saeimā notiks Baltijas Asamblejas (BA) un Beniluksa parlamenta rīkots seminārs, kurā Baltijas un Beniluksa valstu parlamentu deputāti, kā arī augsta līmeņa ierēdņi un eksperti diskutēs par koordinētu stratēģiju efektīvākai ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) saistītu krāpšanu Eiropas Savienībā (ES) apkarošanai.

Semināru atklās BA prezidents Raimonds Vējonis. Paredzēts, ka klātesošos uzrunās arī Eiropas Komisijas Nodokļu politikas un muitas savienības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Heincs Cureks (Heinz Zourek) un ES dalībvalstu sadarbības tīkla Eurofisc bijušais prezidents Janiks Ulo (Yannic Hulot).

Semināra ietvaros diskutējot par riska vadības īstermiņa un ilgtermiņa uzlabojumiem un sadarbību ar PVN saistītas krāpšanas apkarošanā, plānots izvērst debates arī par daudzpusēju agrīnās brīdināšanas sistēmas ieviešanu, iespējām novērst ļaunprātīgu PVN sistēmas izmantošanu un ar PVN saistītas karuseļveida krāpšanas agrīnās identificēšanas rīkiem.

Tiks diskutēts arī par iespējām uzlabot administratīvo sadarbību, jauno tehnoloģiju un digitālo rīku efektīvāku izmantošanu, kā arī apspriest labākās stratēģijas cīņai ar PVN saistītām krāpšanām.

Plānots, ka klātesošos uzrunās arī Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu kontroles pārvaldes Nodokļu kontroles darba plānošanas un analīzes daļas Riska analīzes metodikas nodaļas galvenā nodokļu inspektore Irina Andrejeva, Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes ģenerāldirektora vietnieks Egons Vērmē (Egon Veermäe), Lietuvas parlamenta Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Broņus Bradausks (Bronius Bradauskas), kā arī Lietuvas Valsts nodokļu inspekcijas Kontroles departamenta direktora vietniece Egle Ramanauskiene (Eglė Ramanauskienė).

Seminārā aicināti piedalīties Baltijas un Beniluksa valstu parlamentu deputāti, Eiropas Komisijas, Baltijas Ministru padomes un GUAM (Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas) Parlamentārās Asamblejas pārstāvji, kā arī pārstāvji no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nodokļu pārvaldes institūcijām.

Seminārs „Koordinēta stratēģija efektīvākai ar PVN saistītas krāpšanas apkarošanai Eiropas Savienībā” notiks piektdien,27.septembrī, plkst.9.30 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Semināru organizē Baltijas Asambleja un Beniluksa parlaments.

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katras Baltijas valsts parlamenta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā