Juridiskajā komisijā diskutēs par Satversmes preambulas projektu

(27.09.2013.)

Lai diskutētu par Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas priekšsēdētāja Egila Levita sagatavoto Latvijas Republikas Satversmes preambulas projektu, Saeimas Juridiskā komisija piektdien, 27.septembrī, sanāks uz paplašināto komisijas sēdi.

Uz komisijas sēdi aicināts Satversmes preambulas projekta autors E.Levits, kā arī Saeimā pārstāvēto politisko partiju frakciju un pie frakcijām nepiederošo deputātu pārstāvji.

Ar izvērstas Satversmes preambulas iespējamā teksta piedāvājumu un tā komentāriem iespējams iepazīties izdevuma „Jurista Vārds” šīsnedēļas numurā, norāda Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne. Tāpat izdevumā lasāma intervija ar E.Levitu.

Tāpat komisijas priekšsēdētāja informē - lai uzklausītu ekspertus no Latvijas un citām Baltijas valstīm, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjus un veicinātu diskusiju sabiedrībā par preambulas nepieciešamību un tās saturu, Juridiskā komisija sadarbībā ar Latvijas Universitāti rīko Satversmes preambulas projektam veltītu konferenci „Latvijas valsts pamatu atspoguļojums izvērstā Satversmes preambulā – ideja un iespējamais saturs”. Konference notiks piektdien, 25.oktobrī.

Juridiskās komisijas sēde notiks piektdien, 27.septembrī, plkst.12.00 Saeimas Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde