Vides apakškomisija tiekas ar kampaņas „Spēks ir tīrā jūrā” dalībniekiem

(10.10.2012.)

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides apakškomisijas deputāti trešdien, 10.oktobrī, ar interesi uzklausīja Baltijas jūras glābšanas kampaņas dalībniekus, kuri apakškomisijai iesniedza vairāk nekā 5000 iedzīvotāju parakstītu petīciju par tīru un dzīvu Baltijas jūru.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums uzsvēra, ka ļoti svarīga ir sabiedrības iesaiste, jo Baltijas jūra ir mūsu lielākā vides bagātība. „Šie paraksti liecina, ka Baltijas jūras nākotne ir aktuāla visai sabiedrībai. Arī apakškomisijā strādā cilvēki, kuri rūpējas par vidi un risina videi aktuālas problēmas,” norādīja Dz.Kudums.

Deputāts Jānis Tutins (SC) interesējās par Baltijas jūras lielākajiem piesārņotājiem, un, vai šādas aktivitātes notiek arī citās Baltijas jūras valstīs.

Savukārt deputāts Raimonds Vējonis (ZZS) norādīja, ka pašreiz likums aizsargā Baltijas jūru no piesārņojuma, taču Latvijai ir daudz vēl jāizdara, lai ierobežotu jūras piesārņojumu no lauksaimniecības apsaimniekošanas zemēm, kā arī nepieciešams stiprināt pārrobežu sadarbību.

Pateicoties klātesošajiem par uzmanības pievēršanu Baltijas jūras problēmām, deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) sacīja, ka pēdējos gados aktuāli kļuvuši arī jūras klimata jautājumi un tāpat jāraugās ne tikai uz lauksaimnieku ierobežošanu, bet arī uz upju spēju pašattīrīties.

Baltijas jūras kampaņas pārstāvis Dzintars deputātus informēja par iedzīvotāju parakstītās petīcijas būtību – veidojot nacionālo lauksaimniecības politiku nākamajiem gadiem, jāsamazina barības vielu nonākšana jūrā no lauksaimniecības zemēm. Baltijas jūras glābšanas kampaņa „Spēks ir tīrā jūrā” Latvijā tiek īstenota kopš jūlija un turpināsies līdz nākamā gada nogalei.

Apakškomisijas deputāti kampaņas organizatoriem novēlēja veiksmi, veicinot izpratni par Baltijas jūras stāvokli un nākotnes perspektīvām.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde