Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies starptautiskajā konferencē „Tiesiskums 20 gadus pēc komunisma sabrukuma”

(10.10.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 11.oktobrī, piedalīsies starptautiskajā konferencē „Tiesiskums 20 gadus pēc komunisma sabrukuma” un teiks atklāšanas uzrunu konferences dalībniekiem.

Konferencē plānots plašā vēsturiskā, sociālā un politiskā kontekstā aplūkot cilvēktiesību piemērošanas tiesiskos aspektus postsociālisma valstīs divdesmit gadus pēc Padomju Savienības sabrukuma, kā arī pēc sociālisma sabrukuma Centrāleiropā un Austrumeiropā. Plānots arī apspriest raksturīgākās problēmas tiesiskas valsts stiprināšanā un cilvēktiesību aizsardzībā postsociālisma valstīs, kā arī pozitīvo pieredzi, kas gūta pārejā uz demokrātiju.

Konference „Tiesiskums 20 gadus pēc komunisma sabrukuma” norisināsies 11. un 12.oktobrī Rīgas Juridiskajā augstskolā, Strēlnieku ielā 4a, un tās darbā piedalīsies cilvēktiesību jomā strādājoši eksperti.

Konference tiks atklāta ceturtdien, 11.oktobrī. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt