Saeimas priekšsēdētāja sveic Eiropas Brīvprātīgā darba gada ceļojošās tūres Latvijas posma dalībniekus un organizētājus

(28.09.2011.)

„Brīvprātīgā darba misija ir ļoti plaša un cēla – tā vēsta par cilvēkmīlestību, par gatavību veltīt daļu savas dzīves citiem, par nesavtību un atbildīgumu,” pausts Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikumā Eiropas Brīvprātīgā darba gada ceļojošās tūres Latvijas posma dalībniekiem un organizētājiem.

„Gan žēlsirdīgās māsas krīžu skartos reģionos, gan žurnālistus, invalīdu apteksnes, vides aktīvistus un sociālo kampaņu popularizētājus – šos un daudzus citus brīvprātīgā darba veicējus vieno viena un tā pati apziņa. Tā ir apziņa par sava darba augsto sabiedrisko vērtību un patiesi iejūtīgs skatījums uz līdzcilvēkiem,” pauž Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa norāda, ka bieži problēmas, īpaši sociāla rakstura problēmas, atrisinājumam pietrūkst tikai viena būtiska elementa – cilvēciska kontakta un patiesas vēlmes palīdzēt. „Pastāv daudz dažādu valsts un pašvaldību līmeņa regulējumu un programmu, tomēr cilvēkmīlestību nevar aizstāt nekas. Brīvprātīgā darba veicēji nāk ar savu misijas apziņu, ar atvērtu sirdi un dāsnu roku,” uzsver S.Āboltiņa.

„Tādēļ ar patiesu gandarījumu redzu, kā brīvprātīgā darba ideja gūst plašu skanējumu un atbalstu arī mūsu valstī. Tieši ar šādu redzējumu par kopīgi veicamu darbu, ar rūpēm par līdzcilvēkiem un nesavtīgu vēlmi darīt labus darbus sabiedrības labā mēs spēsim veidot Latviju par valsti, ar kuru lepoties un kurā katrs tās iedzīvotājs jūtas gaidīts un vajadzīgs,” atzīmē S.Āboltiņa.

Sveicot Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 ceļojošās tūres Latvijas posma dalībniekus un organizētājus, Saeimas priekšsēdētāja vēl „sasniegt izvirzītos mērķus un katru savu darbu veikt ar mirdzošām acīm, cilvēkmīlestību un domu par plaukstošu valsti”.

Tāpat trešdien, 28.septembrī, Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 ceļojošās tūres Latvijas posma atklāšanas ietvaros Saeimas atzinības rakstus saņēma vairākas nevalstiskās organizācijas. Saeimas atzinības raksti tika pasniegti Eiropas Kustībai Latvijā, Latvijas Pilsoniskajai aliansei, Latvijas Bērnu forumam, Latvijas Samariešu apvienībai, Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīklam un Latvijas Sarkanajam Krustam.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā