Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze atklās rekonstruēto Ventspils Tirgus laukumu

(04.12.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sestdien, 5.decembrī, Ventspilī piedalīsies rekonstruētā Tirgus laukuma atklāšanas pasākumā.

„Kā ventspilnieks labi zinu, ka pilsētnieki savu tirgu ir ļoti iemīļojuši. Tā ir ne tikai vieta, kur iepirkties, šeit var satikt radus, draugus, paziņas, kaimiņus un uzzināt pilsētas jaunumus. Iepirkšanos tirgū nevar salīdzināt ar lielveikalu apmeklējumu - tirgum ir sava, īpaša aura, un iepirkšanās tirgū ir vesels process,” uzskata G.Daudze. Viņš pauž gandarījumu, ka vēsturiskais Ventspils Tirgus laukums, piesaistot Eiropas Savienības, valsts un pašvaldības finansējumu, ir atdzimis jaunā kvalitātē.

Tirgus laukums atjaunots Eiropas Savienības līdzfinansēta projekta ietvaros, kas paredz pilsētas vēsturiskā centra atjaunošanu tūrisma attīstībai. Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 533 tūkstoši latu, tostarp valsts budžeta un Ventspils pilsētas domes finansējums.

Tirgus laukuma svinīgā atklāšana notiks sestdien, 5.decembrī, plkst.11.30 Tirgus laukumā 2, Ventspilī.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt