Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze aicina mācīties no pagātnes pieredzes

(09.11.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 9.novembrī, saņemot grāmatu par Latvijas Pilsētu savienības vēsturi starpkaru periodā, aicināja mācīties no pagātnes pieredzes.

„Vēsture mēdz atkārtoties un mēs zinām, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Tāpēc ir vērts apskatīties, kādas problēmas un to risinājumi bija tolaik, un varbūt kaut ko varam mācīties, lai neatkārtotu reiz pieļautās kļūdas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

„Manas ģimenes mantojumā ir 1938.gadā izdota grāmata par Latvijas pilsētām, un skolas gados to lasīju ar lielu interesi,” stāstīja G.Daudze. Viņš novēlēja, lai arī šī Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izdotā grāmata kļūst par vērtīgu un interesantu lasāmvielu mūsu bērniem.

Tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas vadību un izdevuma autoru Dzintaru Zaļūksni, grāmatu „Pilsētas zemnieku valstī. Latvijas pilsētas savu interešu sardzē: 1919-1941” šodien saņēma visi Saeimas Prezidija locekļi. Grāmata tiks nodota arī pārējiem Saeimas deputātiem.

Grāmata atspoguļo Latvijas Pilsētu savienības izveides gaitu un darbību starpkaru periodā, kā arī dod plašu ieskatu tā laika saimnieciskās dzīves un valsts tautsaimniecības norisēs.


Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no pasākuma pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde