Saeimas Sociālo un darba lietu komisija apmeklēs Cēsu novadu

(08.10.2009.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti piektdien, 9.oktobrī, izbraukuma sēdē apmeklēs Cēsu novadu, lai klātienē iepazītos ar pašvaldības un valsts iestāžu darbu, risinot sociālās, veselības un nodarbinātības problēmas.

„Cēsis apmeklēsim pēc vietējās pašvaldības uzaicinājuma, lai noskaidrotu, kā sociālās lietas reģionos tiek kārtotas pēc jauno pašvaldību izveidošanas, kādas izmaiņas viesusi novadu reforma un kā cēsinieki organizē savu darbu samazināta finansējuma apstākļos. Uzklausīsim ne tikai valsts iestāžu un pašvaldības dienestu stāstījumu, bet apmeklēsim arī cilvēkus, kas saņem šos pakalpojumus un prasīsim viņu viedokli par pašvaldības darba kvalitāti,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Deputāti plānojuši tikties ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Gintu Šķenderu, iepazīties ar Cēsu Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības aģentūras, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras un Valsts darba inspekcijas darbu.

Tāpat vizītes programmā iekļauts Cēsu 2.pamatskolas apmeklējums, kur deputāti noskaidros, kādas izglītības iespējas Cēsīs ir bērniem ar īpašām vajadzībām. Tāpat komisijas pārstāvji plānojuši iegriezties Cēsu pansionātā.

Pēcpusdienā deputāti dosies uz Cēsu slimnīcu un poliklīniku, apmeklēs Cēsu sanatorijas internātpamatskolu, kā arī tiksies ar sociālās jomas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde