Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalās ikgadējā NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Oslo

(26.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 25. līdz 27.augustam piedalās ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju konferencē Oslo, kurā parlamentu vadītāji pārrunā aktuālos reģionālos un starptautiskās dienaskārtības jautājumus.

Šī gada sanāksmē tiek apspriesti aktuālie Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona finanšu un ekonomikas jautājumi, Zviedrijas prezidentūra Eiropas Savienībā (ES), ES iesaiste Arktikas reģionā un ES Ziemeļu dimensijas īstenošana.

Gundars Daudze sniedza ziņojumu par šogad apstiprināto ES Austrumu partnerību. Pēc Saeimas priekšsēdētāja ziņojuma izvērtās spraiga diskusija, kuras laikā tika akcentēts šīs tēmas nozīmīgums gan Baltijas, gan Ziemeļvalstīm. Diskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka ES nepieciešams īstenot aktīvu klātbūtni Austrumu partnerības valstīs.

Ņemot vērā, ka Norvēģijas parlamenta priekšsēdētājs Tūrbjērns Jāglands (ThorbjØrn Jegland) kandidē uz Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretāra amatu, sanāksmē tiek sniegts arī ieskats EP prioritāri risināmajos jautājumos.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konference notiek reizi gadā kādā no šo reģionu valstīm un tajā piedalās parlamentu priekšsēdētāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Īslandes. Iepriekšējā parlamentu priekšsēdētāju tikšanās 2008.gada 26.-28.augustā notika Jūrmalā, Latvijā. Savukārt nākamā NB8 sanāksme notiks Īslandē.

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem