Saeimas komisija lūgs jaunās veselības ministres redzējumu par slimnīcu nākotni reģionos

(14.07.2009.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 15.jūlijā, uz sēdi aicinājusi veselības ministri Baibu Rozentāli un vairāku slimnīcu vadību, lai spriestu par medicīnas iestāžu turpmāko darbu.

Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča uzsver, ka deputāti vēlas noskaidrot jaunās ministres redzējumu par nozarē veicamajām strukturālajām reformām un to, kā organizējams slimnīcu darbs reģionos.

„Mēneša sākumā, apmeklējot četras reģionu slimnīcas, deputātiem nācās secināt, ka esošajos budžeta apstākļos tās nevar pastāvēt esošajā statusā. Lai katra slimnīca nodrošinātu līdzšinējo pakalpojumu klāstu, naudas nepietiek. Un tas arī nebūtu ekonomiski, jo praksē redzējām, ka atsevišķās palātās ir tikai daži pacienti, bet dārgās iekārtas nereti tiek noslogotas tikai daļēji. Acīmredzot, atslēgas vārds šajā situācijā ir slimnīcu apvienību veidošana, kas ļautu reorganizēt darbu, vienlaikus saglabājot darba vietas mediķiem,” atzīst komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. „Slimnīcas netiktu slēgtas, bet strādātu ar lielāku specializāciju. Vienuviet ir izveidots moderns uzņemšanas un operāciju bloks, citur laba dzemdību nodaļa. Šīs iespējas jāizmanto,” piebilst A.Barča.

Komisijas sēdē aicināta piedalīties veselības ministre Baiba Rozentāle, kā arī pārstāvji no Alūksnes slimnīcas, Gulbenes slimnīcas, Smiltenes slimnīcas, Balvu slimnīcas, Rēzeknes slimnīcas, Ventspils slimnīcas, Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas, Vidzemes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Alūksnes novada un Apes novada pašvaldības, kā arī Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvji.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 15.jūlijā, plkst.14.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt