Solvita Āboltiņa tiekas ar Romas katoļu Baznīcas diplomātisko pārstāvi

(03.06.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa trešdien, 3.jūnijā, tikās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Baltijas valstīs Luidži Bonaci (Luigi Bonazzi), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot Svētā Krēsla pārstāvi ar stāšanos jaunajā amatā, Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka Latvija ir labs piemērs dažādu reliģiju harmoniskai līdzāspastāvēšanai. „Mūsu valstī nav reliģisku konfliktu, valsts svētkos ir tradīcija noturēt ekumēniskus dievkalpojumus, kas liecina par konfesiju savstarpēju cieņu un toleranci,” pauda S.Āblotiņa. Viņa piebilda, ka Romas katoļu Baznīca Latvijā ir viena no nozīmīgākajām reliģiskajām organizācijām, jo 22 procenti iedzīvotāju ir katoļticīgie.

Uzsverot, ka pāvesta Jāņa Pāvila II vizīte Latvijā 1993.gadā bija nozīmīgs notikums ne tikai katoļu dzīvē, bet arī visas Latvijas vēsturē, S.Āboltiņa lūdza nodot pāvestam Benediktam XVI aicinājumu apmeklēt mūsu valsti.

L.Bonaci uzsvēra, ka kristīgās vērtības ir būtisks veids, kā mūsdienu daudzveidīgajā Eiropā iespējams veicināt harmoniju, savstarpēju sapratni un veidot integrētāku sabiedrību. „Tā ir kā māja ar dažādām istabām, kurās katrs var justies ērti un komfortabli,” sacīja baznīcas pārstāvis.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Svētais Krēsls bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas Republiku uzreiz pēc tās dibināšanas 1918.gadā un nekad nav atzinis mūsu valsts inkorporāciju PSRS sastāvā.

L.Bonaci darbu Vatikāna diplomātiskajā dienestā uzsāka 1980.gadā. Pārstāvējis Svēto Krēslu Kamerūnā, Trinidādā, Maltā, Spānijā, ASV, Itālijā, Kanādā, Haiti, Kubā. 2009.gada 14.martā pāvests Benedikts XVI viņu izvēlēja par savu pārstāvi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī