Jauniešus aicina piedalīties eseju konkursā par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību

(21.04.2017.)

Atzīmējot 25.gadskārtu kopš Baltijas Asamblejas (BA) un Ziemeļu padomes sadarbības pirmsākumiem, jaunieši aicināti piedalīties eseju konkursā „Esmu ziemeļnieks – baltietis! Ko man nozīmē Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība?”, kas izziņots projekta „Jauniešu Saeima” ietvaros.

„Baltijas Asamblejas un Ziemeļu padomes parlamentārā sadarbība aizsākās gandrīz vienlaikus ar Latvijas, Igaunijas un Lietuvas neatkarības atjaunošanu, un šī sadarbība Baltijas un Ziemeļvalstu reģionu veido par drošāko un konkurētspējīgāko reģionu Eiropā, kas turklāt apveltīts ar potenciālu straujai attīstībai. Mūsu valstis vieno kultūrvēsturiskās, politiskās un ekonomiskās saites, kā arī kopīga vēlme nodrošināt stabilitāti, drošību un labklājību Baltijas jūras reģionā,” uzsver BA viceprezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. 

Eseju konkursā piedalīties aicināti Latvijas jaunieši, kuri dzimuši laikā no 1992. līdz 1999.gadam. Esejai jābūt no 500 līdz 1000 vārdus garai. Tā jāraksta latviešu valodā, un katrs jaunietis drīkst iesūtīt tikai vienu eseju.

Divu labāko darbu autorus balvā gaida iespēja doties uz Helsinkiem. Uzvarētājiem tiks segti ceļa un viesnīcas izdevumi, lai laureāti varētu piedalīties Ziemeļu padomes 69.sesijā, kas Somijas galvaspilsētā notiks no 30.oktobra līdz 2.novembrim.

Konkursa eseja līdz 12.maijam jāsūta uz e-pastu BAesejukonkurss@saeima.lv. To var sūtīt arī pa pastu, rakstot BA Latvijas delegācijai Mazajā Trokšņu ielā 2, Rīgā, LV-1811. Titullapā jānorāda arī esejas nosaukums, autora vārds un uzvārds, adrese, telefona numurs, e-pasta adrese, kā arī vecums.

Konkursu rīko Latvijas Republikas Saeima un BA Latvijas delegācija, un tā mērķis ir motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos procesos, veicināt interesi par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kultūras mantojumu un Baltijas jūras reģiona attīstību, kā arī veicināt BA atpazīstamību.

Konkursa „Esmu ziemeļnieks – baltietis! Ko man nozīmē Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība?” rezultāti tiks izziņoti 5.jūnijā, un informācija tiks publicēta Saeimas mājaslapā www.saeima.lv un Jauniešu Saeimas mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.


Eseju_konkursa nolikums


Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt