Ināra Mūrniece: uzveikt izaicinājumus spēsim tikai stiprā Eiropas Savienībā

(23.05.2016.)

Migrācijas, pieaugošās sociālās nevienlīdzības, finanšu un ekonomiskās situācijas radītos izaicinājumus mēs spēsim uzveikt tikai kopīgiem spēkiem. Suverēnu valstu sadarbība un solidaritāte ir Eiropas Savienības idejas pamatvērtības. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra pirmdien, 23.maijā, ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Luksemburgā uzrunājot klātesošos diskusiju sesijā par ES stiprināšanu. 

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Eiropas Savienība tās dalībvalstīm un iedzīvotājiem piedāvā virkni priekšrocību, un pauda gandarījumu, ka Latvijā Eiropas Savienībai, kas balstīta uz brīvu, vienlīdzīgu un suverēnu valstu sadarbību, ir plašs sabiedrības atbalsts. Ikviena Eiropas Savienības pilsoņa interesēs ir tāda Eiropas Savienība, kuras dalībvalstis cieši sadarbojas, spējot rast efektīvus risinājumus. 

Vienlaikus izaicinājumi, ar kuriem patlaban saskaras pasaule, ar jaunu sparu aktualizējuši diskusiju par Eiropas Savienības nākotni, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Latvija uzskata, ka ikkatrs Eiropas Savienības tālākas attīstības solis ir jāizvērtē atsevišķi, proti, nacionālajiem parlamentiem ir jāizmanto Lisabonas līgumā nostiprinātās tiesības izvērtēt katras likumdošanas iniciatīvas atbilstību subsidiaritātes un proporcionalitātes principam, uzsvēra I.Mūrniece. 

Saeimas priekšsēdētāja līdz 24.maijam darba vizītē uzturas Luksemburgā, kur piedalās Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt