Ilgtspējīgas attīstības komisija prezentēs priekšlikumus Latvijas ekonomikas konkurētspējas stiprināšanai

(09.09.2015.)

Trešdien, 9.septembrī, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija prezentēs priekšlikumus iniciatīvām Latvijas ekonomikas konkurētspējas stiprināšanai. Starpziņojums veidots kā komisijas piedāvājums diskusijām par jautājumiem, kuru mērķtiecīgs risinājums rosinātu valsts ekonomisko izaugsmi. 

„Ja mēs vēlamies panākt tautsaimniecības izaugsmi ilgtermiņā, mums ir jāspēj saprotami izskaidrot un pamatot attiecīgo strukturālo reformu nepieciešamību ne tikai sev, bet arī visai sabiedrībai,” uzsver Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Starpziņojumā, runājot par Latvijas konkurētspējas veicināšanu, uzmanība veltīta cilvēku skaita kvantitatīva samazinājuma kompensēšanai ar cilvēkresursu kvalitātes palielināšanu, zinātnes ciešākai sasaistei ar uzņēmējdarbību, godīgas uzņēmējdarbības vides veidošanai, kā arī dabas resursu un publisko aktīvu efektīvai un ilgtspējīgai izmantošanai.

„Mēs nepretendējam uz jaunas attīstības stratēģijas vai speciāla Saeimas veidota politikas plānošanas dokumenta izstrādi. Mēs piedāvājam valsts attīstības procesā iesaistītajiem paraudzīties uz ekonomiskās attīstības iespējām starpdisciplināri, norobežojoties no pārstāvētās nozares vai interešu grupas, pilnveidojot mūsu piedāvājumu un sniedzot savus priekšlikumus izvērtēšanai un diskusijām komisijā nākamajā darba periodā,” norāda M.Kučinskis.

Starpziņojumu „Priekšlikumi iniciatīvām Latvijas ekonomikas konkurētspējas stiprināšanai” Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija prezentēs trešdien, 9.septembrī, plkst.12.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā