Saeima galīgajā lasījumā skatīs drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensiju likuma projektu

(13.05.2015.)

Saeima ceturtdien, 14.maijā, lems par galīgajam lasījumam sagatavoto Valsts drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensiju likumprojektu, kas paredz ieviest vienotu izdienas pensiju regulējumu Satversmes aizsardzības biroja, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta un Drošības policijas amatpersonām. 

Galīgajā lasījumā Saeima rītdien lems arī par saistītajiem grozījumiem Publisko iepirkumu likumā un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā. Izmaiņas paredz atvieglot iepirkuma līguma grozīšanas kārtību, un ar likumu izmaiņām iecerēts veicināt Eiropas Savienības fondu finansējuma apguvi, samazinot finanšu korekciju piemērošanas skaitu. 

Deputāti otrajā lasījumā skatīs priekšlikumus likuma grozījumiem, lai Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu papildinātu ar vienu jaunu psihoaktīvo vielu ķīmisko grupu, vairākām jaunām individuālām vielām, kā arī uzlabotu līdzšinējo vielu grupu aprakstus. 

Pirmajā lasījumā deputāti rīt skatīs grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, ar kuriem paredzēts paplašināt daudzbērnu ģimenes definīciju. Regulējumu plānots attiecināt arī uz pilngadību sasniegušiem bērniem, kuri turpina mācīties vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības iestādē, kamēr viņi sasniedz 24 gadu vecumu. 

Rītdienas sēdē deputāti lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Tie ir Ministru kabineta sagatavotie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz pilnveidot administratīvo atbildību par pārkāpumiem veselības jomā, izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, lai pilnveidotu kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz ziņas kredītspējas izvērtēšanai, kā arī grozījumi likumā, lai pilnveidotu atbalsta pasākumus bez darba palikušajiem iedzīvotājiem darba meklējumos. 

Tāpat Saeima lems, vai nodot izskatīšanai komisijās deputātu rosinātos grozījumus ceļa nodokļa regulējumā, kas paredz atteikties no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas un palielināt akcīzes nodokli degvielai. 

Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauts arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sagatavotais lēmuma projekts par uzdevumu Saeimas Budžeta komisijai izvērtēt iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi siltumenerģijas piegādei mājsaimniecību vajadzībām. 

Saeima rīt lems, vai mainīt sēdes darba kārtību un tajā iekļaut deputātu rosinātos grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā un likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas paredz aizliegt Georga lentes izmantošanu publiskos izklaides un svētku pasākumos. 

14.maija sēdes darba kārtībā iekļauti 14 jautājumi, un darba kārtība pieejama: http://ej.uz/18zs

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/48xi.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde