Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai sava mājaslapa

(05.02.2015.)

Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija izveidojusi savu interneta vietni, un no šodienas, 5.februāra, tā pieejama adresē http://zolitude.saeima.lv/.

„Mūsu komisijas mājaslapa veidota, lai veicinātu atklātību un vairotu sabiedrības uzticību likumdevējam. Saeimā šī ir pirmā parlamentārās izmeklēšanas komisija, kurai ir pašai sava interneta vietne. Ņemot vērā sabiedrības lielo interesi par parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu un vēlmi līdzdarboties, jau no decembra vidus komisijas sēdēm ikviens var sekot tiešraidē,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis.

Mājaslapā pieejami dokumenti, tostarp atbildīgo iestāžu atbildes vēstules uz komisijas deputātu jautājumiem, sēžu darba kārtība, protokoli un videoieraksti, informē R.Balodis. Tāpat iespējams iepazīties ar informāciju par komisijai piesaistītajiem ekspertiem, kā arī ar vispārīgu informāciju par parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu.

Saeima 11.novembrī pieņēma lēmumu „Par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā” izveidošanu.

Komisija izveidota uz divpadsmit mēnešiem pēc 36 deputātu pieprasījuma.

Patlaban sava mājaslapa ir arī parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijai, kā arī Ilgtspējīgas attīstības komisijai.






Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt