Saliedētības komisijā runās par uzturēšanās atļauju saņēmējiem

(14.10.2014.)

Cik personas līdz šim ir saņēmušas uzturēšanās atļaujas Latvijā un cik uz tām vēl pretendē? Kurai mūsu valsts institūcijai ir pieejama precīza informācija par personām – uzturēšanās atļauju saņēmējām? Šie un vēl citi jautājumi trešdien, 15.oktobrī, būs Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas uzmanības centrā.

„Uzturēšanās atļauju jautājums līdz šim Saeimā un arī sabiedrībā kopumā virmo ugunīgu kaislību līmenī. Līdz ar kārtējā likumprojekta iesniegšanu uzliesmo un uzreiz nodziest. Mums vajadzīgs regulārs izvērtējums, kā uzturēšanās atļaujas ietekmē visdažādākās jomas – ekonomiku ilgtspējīgākā skatījumā, kultūrvidi, integrāciju, valsts drošību un citas. Bet, lai nonāktu līdz tādam integrālam redzējumam, nepieciešama informācija,” pirms gaidāmās komisijas sēdi tēmas aktualitāti pamato komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Rītdienas sēdē komisija diskutēs arī par dubultpilsonības pieprasījumiem, tendencēm un ar to saistītajām problēmām.

Komisija uz sēdi aicinājusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvjus.

Komisijas sēde notiks trešdien, 15.oktobrī, plkst.12.00 Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 403.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt