Saeimas priekšsēdētāja pateicas ASV sadarbības partneriem par moderna Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta reģionālā centra tapšanu

(20.08.2014.)

Brīžos, kad cilvēka veselībai un dzīvībai izšķiroša ir katra minūte, svarīgi, lai mediķu darba apstākļi ļauj tiem darboties visefektīvākajā režīmā. Tāpēc šodien, kad stāvam uz moderna, mediķu darbam un mācībām piemērota, Eiropas standartiem atbilstoša Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta reģionālā centra sliekšņa, vispirms vēlos pateikties mūsu draugiem un sadarbības partneriem - ASV Bruņoto spēku virspavēlniecībai Eiropā un ASV vēstniecībai Latvijā, kuru sadarbības ar NMPD augļus redzam šodien. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 20.augustā pēc NMP dienesta direktora aicinājuma piedaloties rekonstruētās NMPD Kurzemes reģionālā centra ēkas atklāšanā Kuldīgā.

„Šī centra rekonstrukcija līdzīgi kā citi civilās sadarbības projekti, kas īstenoti Latvijā, apliecina ciešo un sekmīgo sadarbību starp Latvijas un ASV valdībām un militārajiem dienestiem. Jūsu atbalsts un ieguldījums ir ļoti nozīmīgs mūsu valstij un sabiedrībai,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka līdz šim Kurzemes reģiona NMPD bija spiests mitināties savai darba specifikai nepiemērotās telpās.

Rekonstruētās NMP dienesta reģionālā centra ēkas atklāšanas pasākumā S.Āboltiņa izteica atzinību Kuldīgas novada pašvaldībai, Kuldīgas slimnīcai un Veselības ministrijai par uzņēmību un profesionālu darbu, īstenojot centra rekonstrukciju. Saeimas priekšsēdētāja pateicās mūsu mediķiem, akcentējot, ka „palīdzība cilvēkiem dzīves viskritiskākajās situācijās ir jūsu sirdsdarbs, un to jūs izpildāt ar misijas apziņu. Jaunatklātais centrs jums nesola mazāk darba, tas ļaus jums darīt to, ko darāt vislabāk – glābt dzīvības, nodrošinot tam iespējami piemērotākos darba apstākļos”.

Noslēgumā S.Āboltiņa uzsvēra, ka, pateicoties visiem, kas bijuši iesaistīti šī nozīmīgā projekta īstenošanā, Kurzemes iedzīvotāji nu var justies vēl drošāki, ka nepieciešamības gadījumā visātrākajā laikā saņems augsti kvalificētu medicīnisko palīdzību.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā