Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram aprit pieci gadi

(30.01.2014.)

Piecu gadu laikā kopš Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra izveidošanas būtiski pieaudzis saņemto iesniegumu skaits un ieviesta virkne jaunu iespēju iedzīvotāju saziņai ar parlamentu.

 Parlamentā saņemto privātpersonu iesniegumu skaits ir pastāvīgi audzis un piecu gadu laikā pārsniedzis 34 tūkstošus. Aizvien biežāk iedzīvotāji dod priekšroku saziņai elektroniski – ja 2009.gadā e-pastā nav saņemti pat 100 iesniegumi, tad 2013.gadā to skaits pārsniedzis trīs tūkstošus. Tāpat Saeima ir atvērta saziņai tviterī, un @Jekaba11 konta sekotāju skaits jau ir pāri deviņiem tūkstošiem.

 Kopumā centra apmeklētāju skaits šajā laika posmā pārsniedz 15 tūkstošus. Parlaments piedāvā arī iespēju pēc iepriekšējās vienošanās centra telpās tikties ar Saeimas deputātiem, un šo iespēju izmantojuši vairāk nekā 2800 iedzīvotāji.

Kopš centra darbības sākuma parlaments ieviesis arī virkni izglītojošu projektu, piemēram, skolu programmu „Iepazīsti Saeimu”, kurā piedalījušies vairāk nekā 2300 jauniešu no 43 skolām. Šogad pavasarī sanāks jau 4.Jauniešu Saeima – projekts, kas caur personīgo pieredzi ļauj jauniešiem izprast parlamenta darbu un likumdošanas procesu. Tāpat Saeima ik gadu rīko Atvērto durvju dienu, Muzeju nakts pasākumus, kā arī Ēnu dienā piedāvā skolēniem klātienē sekot deputātu darba ikdienai.

Šajā laikā parlaments būtiski pilnveidojis audiovizuālās saziņas platformu, piedāvājot interesentiem plašu videosižetu klāstu un publisku parlamenta fotogrāfiju e-arhīvu, ko informācijas ilustrēšanai aktīvi izmanto arī plašsaziņas līdzekļi. Fotogrāfiju skatījumu skaits sniedzas pāri vienam miljonam. Būtiski paplašināts arī informatīvo materiālu klāsts, ieviešot interaktīvas prezentācijas un animētas infografikas.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs izveidots 2009.gada 29.janvārī, lai pilnveidotu parlamenta dialogu ar sabiedrību, kā arī veicinātu privātpersonu līdzdalību Saeimas darbā.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Apmeklējot centru, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv
 

„Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram 5 gadi” – videosižets http://ej.uz/zy44 un infografika http://ej.uz/2tyq.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta