Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija pateicas Īslandes parlamentam par atbalstu cīņā par neatkarību

(20.12.2010.)

Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija pirmdien, 20.decembrī, pieņēmusi paziņojumu, kurā pateicas Īslandes parlamentam par atbalstu Igaunijai, Latvijai un Lietuvai ceļā uz neatkarības atjaunošanu.

„1990.gada 18.decembrī Īslandes parlaments pieņēma „Parlamentāro rezolūciju par atbalstu Baltijas valstīm cīņā par neatkarību”, uzsverot, ka līdz brīdim, kamēr Baltijas valstis nebūs pilnībā atguvušas savu neatkarību, konflikti Eiropā nebūs atrisināti. Tādējādi Īslandes parlaments apliecināja savu principiālo nostāju attiecībā uz Baltijas valstu centieniem pēc brīvības, pašnoteikšanās un demokrātijas. Baltijas valstīm šī parlamentārā rezolūcija nozīmēja ne tikai starptautisko atbalstu, bet arī augstu morālo un emocionālo apliecinājumu cīņā par neatkarību,” teikts paziņojumā.

Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija augsti novērtē un pateicas Īslandei par atbalstu Igaunijai, Latvijai un Lietuvai to ceļā uz neatkarības atjaunošanu. Paziņojumā uzsvērts, ka Īslandes atbalsts ir skaidrs apliecinājums parlamentu spējai un spēkam nostāties uz demokrātijas un suverenitātes aizstāvības ceļa, kā arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu spēcīgajai reģionālajai identitātei.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā