Raimonds Vējonis dod Valsts prezidenta svinīgo solījumu

(08.07.2015.)
VideoGalerie

Raimonds Vējonis, uzņemoties Valsts prezidenta amata pienākumus, trešdien, 8.jūlijā, Saeimas ārkārtas sesijas sēdē deva svinīgo solījumu: „Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas.”

Svinīgā solījuma došanu klātienē vēroja bijušie Latvijas Valsts prezidenti Andris Bērziņš, Valdis Zatlers, Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji, valdības locekļi un citas amatpersonas. 

Pēc solījuma došanas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece svinīgā ceremonijā Valsts prezidentam pasniedza valsts apbalvojumus, ko viņš saņem saskaņā ar Valsts apbalvojuma likumu.

 

Fotogrāfijashttps://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157655199549498
Video: Raimonds Vējonis dod Valsts prezidenta svinīgo solījumu https://www.youtube.com/watch?v=UJCGOYD5XmQ
Video: Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece svinīgā ceremonijā Valsts prezidentam pasniedz valsts apbalvojumus https://www.youtube.com/watch?v=7YugFihyCvU
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde