Saeima aicina skolēnus pieteikties Ēnu dienai

(15.01.2014.)
VideoGalerija

Ēnu dienā Saeimā, 12.februārī, bērniem un jauniešiem būs unikāla iespēja ēnot Latvijas parlamenta deputātus un darbiniekus, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā un uzzināt par parlamenta ikdienas darbu. Jaunieši varēs iepazīties arī ar līdzīgi domājošiem vienaudžiem no visas Latvijas.

„Mūsu nākotnes Latvija būs tieši tāda, kādu paši to veidosim, un, iespējams, kāds šodienas „ēnotājs” nākotnē kļūs par izcilu politiķi vai arī nopietni apsvērs iespēju izvēlēties kādu no profesijām, kuras pārstāvji ikdienā strādā Saeimā,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, aicinot Latvijas zinātkāros un aktīvos skolēnus un studentus iesaistīties, līdzdarboties un arī šogad pieteikties Ēnu dienai Latvijas parlamentā.

 „Parlaments “ēnām” savas durvis vērs jau sesto reizi, un šajā laikā tas kļuvis par vienu no populārākajām “ēnošanas” vietām. Ēnu diena Saeimā sniedz iespēju jauniešiem iepazīt parlamenta darba ikdienu, izprast politikas un likumdošanas procesu, sekojot ne vien Saeimas deputātu darbam, bet “ēnojot” arī mūsu parlamenta tulkus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus, Juridiskā biroja un citu struktūrvienību darbiniekus,” pauž Saeimas priekšsēdētāja.

Skolēniem, kuri vēlas kļūt par „ēnām” parlamentā,  līdz 31.janvārim uz e-pasta adresi info@saeima.lv jāsūta  aizpildīta pieteikuma anketa un motivācijas vēstule. Anketā jānorāda Saeimas deputāts vai darbinieks, kuru vēlas „ēnot”, un kontaktinformācija, bet motivācijas vēstulē jāuzraksta, kāpēc vēlas piedalīties Ēnu dienā Saeimā. Iepazīties ar Saeimas deputātu sarakstu var šeit https://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/saeimas-darbs/deputati.

Pēc pieteikuma reģistrēšanas skolēni e-pastā saņems apstiprinājuma vēstuli un informāciju par to, kā rīkoties turpmāk. Saeimas mājaslapā īpašā sadaļā https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1 ir pieejama aktuālā informācija par Ēnu dienas pasākuma norisi parlamentā un būs publicēts visu pasākuma dalībnieku saraksts.

Saeima tradicionāli ir viens no lielākajiem ēnu devējiem mūsu valstī, un pēdējos piecos gados Ēnu dienā Saeimā jau piedalījušies vairāk nekā 1000 jaunieši no visas Latvijas.

Videoaicinājums: https://www.youtube.com/watch?v=vpwysH9UwRI&feature=c4-overview&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Ēnu dienas Saeimā plakāts: https://www.saeima.lv/prese/enu_dienas_plakats2014.png

 


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī