Noskaidroti 3.Jauniešu Saeimas titula „Nākotnes politiķis” ieguvēji

(26.04.2013.)

Šodien, 26.aprīlī, noslēdzoties 3.Jauniešu Saeimai, noskaidroti nākotnes politiķa titula ieguvēji. Tie ir jaunieši, kuri, strādājot nozaru komisijās, izrādījuši īpaši aktīvu līdzdalību Jauniešu Saeimas deklarāciju projektu apspriešanā un pilnveidošanā.

 Titulu „Nākotnes politiķis” ieguva Sabīne Miķelsone no Kalnciema pagasta vidusskolas, Sindija Bokāne no Latvijas Universitātes, Sindija Virse no Valmieras Viestura vidusskolas un Elīna Freimane no Bauskas Valsts ģimnāzijas. 

Tāpat noskaidroti 3.Jauniešu Saeimas labāko ideju autori. Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas atzinību par ieguldīto darbu un personisko attieksmi, kā arī padziļinātām zināšanām un izpratni par nozīmīgiem procesiem valstī, piesakot savu ideju, saņēma Edgars Korsaks-Mills no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Elīna Pļaviņa no Tukuma 2.vidusskolas, Rolands Ševčenko no Salaspils 1.vidusskolas un Jūlija Burdukeviča no Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas. 

Lai veicinātu jauniešu iesaistīšanos politiskajos procesos un uzsvērtu Baltijas reģiona nozīmīgumu, 3.Jauniešu Saeimā tika nodibināta Baltijas Asamblejas delegācija, kuras sastāvā apstiprināti 20 Jauniešu Saeimas deputāti. 

3.Jauniešu Saeimas deputāti šodien strādāja divās Saeimas sēdēs un pieņēma četrās nozaru komisijās izstrādātās deklarācijas - „Par Latvijas bērnu un jauniešu līdzdalību Eiropas Savienības jautājumu risināšanā”, „Par bērnu un jauniešu iniciatīvām efektīvas bērnu un jauniešu veselības politikas veidošanā”, „Par bērnu un jauniešu ieguldījumu ilgtspējīgas un racionālas izglītības sistēmas veidošanā” un „Par bērnu un jauniešu iniciatīvām tautsaimniecības attīstības un konkurētspējas veicināšanā”. 

Saeimas namā uz 3.Jauniešu Saeimu šodien pulcējās 94 jaunieši, kuri jauniešu parlamentā tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai. 

Jauniešu Saeima notika jau trešo reizi, dodot jauniešiem iespēju gūt reālu pieredzi līdzdalības demokrātijas īstenošanā. 

Āboltiņa Jauniešu Saeimas deputātiem: nākotne atkarīga no jauniešu izglītības un prasmes aizstāvēt savu viedokli

Aicinājums kandidēt 3.Jauniešu Saeimas vēlēšanās


3.Jauniešu Saeimas materiāli:

Jauniešu Saeimas 1.sēdes videoieraksts

Jauniešu Saeimas 2.sēdes videoieraksts

Noslēguma pasākuma videoieraksts

Fotogrāfijas no 3.Jauniešu Saeimas  

Videosižets par 3.Jauniešu Saeimas pirmo sēdi 

Videosižets un fotogrāfijas par gatavošanos 3.Jauniešu Saeimai

3.Jauniešu Saeimas darba kartība

3.Jauniešu Saeimas dalībnieku saraksts (sadalījums pa komisijām) 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde