Jaunieši aicināti kandidēt 3.Jauniešu Saeimas vēlēšanās

(18.02.2013.)

Latvijas skolu jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti pieteikties sacensībai par iekļūšanu 3.Jauniešu Saeimā. 100 pārliecinošāko ideju autori aprīļa beigās pulcēsies Saeimā, lai no parlamenta tribīnes ar vienaudžiem diskutētu par sev svarīgiem jautājumiem. Caur personīgo pieredzi iepazīstot parlamenta darbu, jauniešiem būs iespēja iegūt jaunus iespaidus un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

„Aicinu jauniešus iesaistīties Jauniešu Saeimas vēlēšanās, jo ikviena deputāta ceļš uz Saeimu sākas ar iesaistīšanos, savu ideju un spēju apliecināšanu un pierādīšanu saviem domubiedriem, kolēģiem un oponentiem. Nebaidieties izteikt savas domas un idejas, uzdot visdažādākos jautājumus, jo drosme, degsme un vēlme izzināt ir tās īpašības, kuras piemīt Latvijas jauniešiem ― tās palīdzēs sasniegt jūsu izvirzītos mērķus un karjeras virsotnes,” pauž Solvita Āboltiņa.

Pieteikties projektam un balsot par idejām var līdz 17.martam Jauniešu Saeimas oficiālajā mājaslapā ― vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv. Reģistrēties dalībai projektā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var ikviens, kam ir portāla Draugiem.lv profils.

100 jaunieši, kuru idejas gūs vislielāko balsu skaitu, kļūs par 3.Jauniešu Saeimas deputātiem. No jauniešu idejām taps deklarāciju projekti, kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt priekšlikumus un par noslēguma dokumentu vienoties, debatējot Saeimā. Jauniešiem būs iespēja mācīties pierādīt savas idejas pamatotību, tās ieviešanas nepieciešamību un meklēt kompromisus.

Projekta centrālais notikums būs 26.aprīlī, kad ievēlētie 3.Jauniešu Saeimas 100 deputāti sanāks Saeimas namā.

Jauniešu Saeimas deputāti 26.aprīlī strādās nozaru komisijās, kuras vadīs Saeimas deputāti ― komisiju priekšsēdētāji ― kopā ar līdzpriekšsēdētājiem no jauniešu vidus. 3.Jauniešu Saeimas Prezidijs apstiprinās Jauniešu Saeimas sēdes darba kārtību, savukārt sēdes vadīs Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jauniešu Saeima notiks jau trešo reizi. Pasākumu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneri ― biedrību „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Youtube un Twitter ― @jauniesusaeima, @jekaba11.

Video aicinājums pieteikties Jauniešu Saeimai: https://www.youtube.com/watch?v=7WxqQ1qzqXU&feature=youtu.be
Atskats uz 2012.gada Jauniešu Saeimas norisi: https://www.youtube.com/watch?v=5Ug7LeiGxmk
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā