Saeimā notiek Trīs jūru iniciatīvas parlamentārais forums

(21.06.2022.)

Saeimā otrdien, 21.jūnijā, notika Trīs jūru iniciatīvas parlamentārais forums, kas pulcēja Ārlietu komisiju deputātus un citus parlamentāriešus no Trīs jūru iniciatīvas dalībvalstīm un partnervalstīm. Forumā tā dalībnieki sprieda par digitālo transformāciju, infrastruktūras savienojamību, enerģētisko neatkarību, drošību un Trīs jūru iniciatīvas ģeopolitisko nozīmi reģiona stiprināšanā.

Forumu atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un  Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) priekšsēdētāja vietniece Olena Kondratjuka (Olena Kondratiuk).

Foruma pirmajā sesijā tika spriests par ģeopolitisko drošību un infrastruktūras ieguvumiem. Šīs sesijas moderators bija Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Otrā sesija, kuru moderēja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans, bija veltīta Trīs jūru iniciatīvas ekonomiskajiem aspektiem. Savukārt trešajā sesijā parlamentārieši sprieda par Trīs jūru iniciatīvas sadarbības digitālās transformācijas iespējām. Šo sesiju moderēja Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Trīs jūru iniciatīvas parlamentārais forums otrdien, 21.jūnijā, sākās pulksten 9.00 Saeimas Sēžu zālē, Jēkaba ielā 11. Tā tiešraidei bija iespējams sekot arī parlamenta mājaslapā www.saeima.lv.

Trīs jūru iniciatīva dibināta 2016.gadā, lai veicinātu vienotību un konverģenci starp Eiropas Savienības 12 dalībvalstīm ar uzsvaru uz infrastruktūru, enerģētiku un digitālo savienojamību. Iniciatīva vieno Latviju, Austriju, Bulgāriju, Horvātiju, Čehiju, Igauniju, Ungāriju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju un Slovēniju.

Ināra Mūrniece: Trīs jūru iniciatīvas mērķis ir investīciju piesaiste un reģiona attīstība

Saeimā atklāj karā nogalinātā ukraiņu fotogrāfa Maksa Levina darbu izstādi

Konferences materiāli

Programma

Foto

Foto no izstādes atklāšanas

Video latviešu valodā: 1.daļa, 2.daļa3.daļa

Video angļu valodā: 1.daļa, 2.daļa, 3.daļa

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt