Edvards Smiltēns Čehijas vēstniecei: lepojamies ar lielisku sadarbību

(20.07.2023.)
Galerija

“Ar Čehiju esam spēcīgi partneri, kas strādā ciešā sazobē un lieliski izprot aizsardzības spēju nozīmi, it īpaši esošajā ģeopolitiskajā situācijā. Mēs varam lepoties ar lielisku sadarbību gan divpusēji, gan starptautiskās organizācijās. Tas ir arī Jūsu nopelns, šajos gados aktīvi veidojot Latvijas un Čehijas dialogu,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ceturtdien, 20.jūlijā, tiekoties ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Janu Hinkovu (Jana Hynkova). Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

E.Smiltēns norādīja, ka ar Krievijas izvērstā kara sekām nāksies saskarties ilgtermiņā, un atzinīgi vērtēja NATO Viļņas samita laikā pieņemtos lēmumus, akcentējot, ka drošība ir prioritāte. E.Smiltēns un vēstniece izcēla Čehijas ieguldījumu NATO austrumu flanga drošības stiprināšanā un dalību paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā.

Puses akcentēja, ka atbalsts Ukrainai ir kritiski svarīgs un tas jāsniedz tik ilgi, cik nepieciešams. Eiropas Savienības dalībvalstis kļūst vienotākas, detalizētāk izprotot situāciju Ukrainā un aizstāvot likumos balstītu pasaules kārtību, pauda vēstniece.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece izteica gandarījumu par Latvijas un Čehijas aktīvo dialogu arī kultūras jomā. J.Hinkova novērtēja latviešu radošumu un iedvesmojošo vēsturisko pieredzi.

J.Hinkova tika akreditēta darbam Latvijā 2019.gada novembrī un patlaban noslēdz savu kadenci Latvijā. Latvijas un Čehijas diplomātiskās attiecības nodibinātas 1993.gada 1.janvārī pēc Čehoslovākijas sadalīšanās. Abu valstu galvaspilsētās ir izveidotas diplomātiskās pārstāvniecības, un valstis ir apmainījušās oficiālajiem pārstāvjiem.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720309908709
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī