Saeimas priekšsēdētājs un Grieķijas premjerministrs pārrunā Viļņas samita prioritātes

(10.07.2023.)
Galerija

“Ir pagājušas jau vairāk nekā 500 dienas kopš kara sākuma, un Ukrainai vairāk nekā jebkad ir nepieciešams mūsu atbalsts. Mums tai jādod skaidrs signāls par perspektīvu dalībai aliansē,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns pirmdien, 10.jūlijā, tiekoties ar Grieķijas Republikas Ministru prezidentu Kirjaku Micotaki (Kyriakos Mitsotakis).

E.Smiltēns Grieķijas premjerministram uzsvēra, ka šodien, pirms NATO samita Viļņā, parakstītais Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Vācijas spīkeru kopīgais paziņojums ir aicinājums sabiedrotajiem rīkoties vienoti un pārliecinoši un nodrošināt, ka Ukraina kļūst par NATO dalībvalsti.

Puses izcēla Viļņas samita prioritāros jautājumus – NATO aizsardzības un atturēšanas spēju tālāka nostiprināšana, Zviedrijas pievienošanās procesa aliansei noslēgšana un atbalsts Ukrainai ceļā uz dalību NATO.

Spriežot par sadarbību ekonomikā, E.Smiltēns akcentēja Latvijas nacionālās lidsabiedrības lomu tūrisma jomā. Puses bija vienisprātis par iespējām paplašināt ekonomisko sadarbību.

E.Smiltēns un K.Micotakis pauda, ka esošajā ģeopolitiskajā situācijā ir būtiski turpināt stiprināt drošības un aizsardzības spējas, tostarp veicinot ieguldījumus šajā jomā.

K.Micotakis pauda interesi apmeklēt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru STRATCOM, lai iepazītos ar Latvijas pieredzi.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720309678904
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī