Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze vizītē apmeklēs Moldovu

(08.09.2016.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze no 8. līdz 10.septembrim darba vizītē uzturēsies Moldovā, kur pēc Moldovas parlamenta uzaicinājuma piedalīsies Moldovas neatkarības 25.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos.

Lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, Saeimas priekšsēdētājas biedram paredzēta tikšanās ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Andrianu Kandu (Andrian Candu). 

Moldovas neatkarības dienas ietvaros G.Daudze piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā un svinīgajā pasākumā Republikas pilī. Tajā klātesošos uzrunās Moldovas spīkers A.Kandu, Moldovas Konstitucionālās tiesas prezidents Aleksandru Tknase (Alexandru Tănase), Polijas Senāta maršals Stanislavs Karčevskis (Stanisław Karczewski), Šveices Federālās asamblejas Nacionālās padomes prezidente Krista Markvaldere (Christa Markwalder), kā arī Beļģijas Federālā parlamenta Senāta prezidente Kristīne Defreina (Christine Defraigne).

Saeimas priekšsēdētājas biedrs plānojis apmeklēt arī Latvijas vēstniecību un tikties ar mūsu valsts pirmo rezidējošo vēstnieku Moldovā Ati Lotu. Tāpat vizītes ietvaros G.Daudze tiksies ar Latvijas goda konsulu Valēriju Dragņevu un Moldovā strādājošajiem dažādu jomu ekspertiem no Latvijas.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima