Ojārs Ēriks Kalniņš: Ķīnas tirgus paver plašas perspektīvas Latvijas produktiem

(20.07.2015.)
Galerija

Latvijas pārtikas ražotājiem ir labas perspektīvas rast noietu savai produkcijai Ķīnā, tirgus ir milzīgs un atvērts jauniem produktiem. Līdztekus saldējumam un citiem piena produktiem, kā arī gaļas izstrādājumiem Ķīnas puse ir ieinteresēta arī zivju produkcijas importā. To pēc tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jangu Guocjangu (Guoqiang Yang) uzsver Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

„Attiecības ar Ķīnu mūsu valstij patlaban ir labākas nekā jebkad, īpaši jau ekonomiskajā sadarbībā. Uz Ķīnu no Latvijas ir nosūtīta pirmā saldējuma krava, taču vēstnieks šodien apliecināja, ka ķīniešu patērētājiem var būt interesanti arī citi piena produkti un mūsu zivju konservi. Tik plašā tirgū savu nišu varētu atrast pat mūsu šprotu ražotāji. Ķīnas tirgus aizvien vairāk izskatās kā laba alternatīva zaudētajai Krievijas tirgus daļai,” norāda komisijas vadītājs. 

„Latvijas pārtika austrumos ir interesanta kā eksotika, tie drīzāk būs nišas produkti, kas nebūs plaši izplatīti un lēti. Taču Ķīnas tirgus ir liels, un pirktspēja pieaug, tādēļ par pieprasījuma trūkumu acīmredzot sūdzēties nevajadzēs,” uzskata O.Ē.Kalniņš. 

Kā norāda komisijas vadītājs, Ķīnas puse ir ieinteresēta arī tranzīta ceļu attīstībā, tostarp ieguldot investīcijas mūsu valsts infrastruktūras pilnveidošanā. Būtisks sadarbības virziens, kas drīzāk nākotnē varētu piedzīvot uzplaukumu, ir arī tūrisms, un to nozīmīgi veicinātu tiešās aviosatiksmes nodrošināšana starp abām valstīm.

J.Guocjangs šovasar noslēdz savu diplomātisko dienestu Latvijā. Viņš vēstnieka amatā strādāja kopš 2013.gada.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157655701035250
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī