Andrejs Klementjevs Bangladešas vēstniekam apliecina ieinteresētību paplašināt ekonomisko klātbūtni Dienvidāzijas reģionā

(15.09.2014.)
VideoGalerija

Latvija ir ieinteresēta atrast jaunus sadarbības partnerus Dienvidāzijas reģionā un saskata perspektīvas ciešākām attiecībām ar Bangladešu gan politiskajā līmenī, gan ekonomikā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, pirmdien, 15.septembrī, tiekoties ar Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Saifulu Hoku (Saiful Hoque).

Puses bija vienisprātis, ka jaunu impulsu abu valstu attiecībām var dot Latvijas reģionālās diplomātiskās pārstāvniecības atvēršana Indijā. Latvijas vēstniecība Deli atvērta šī gada sākumā un darbojas vienās telpās ar Igaunijas vēstniecību. A.Klementjevs arī informēja, ka Latvija ir izvirzījusi sava goda konsula kandidatūru mūsu valsts pārstāvēšanai Bangladešā.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, puses atzina, ka savstarpējās tirdzniecības apjoms ir neliels – 2013.gadā tas nesasniedza 4 miljonus eiro. A.Klementjevs norādīja, ka esam atvērti Bangladešas uzņēmēju vizītēm Latvijā, lai iepazīstinātu ar mūsu tautsaimniecības sasniegumiem. Vēstnieks atzina, ka, dzīvojot Maskavā, ir iepazinis un atzinīgi novērtējis tieši mūsu valstī ražoto pārtiku un labprāt iepērkas Latvijas pārtikas stendos. Viņš norādīja, ka Bangladešas uzņēmēji būtu ieinteresēti apgūt Latvijas pieredzi un tehnoloģijas piena pārstrādē, piemēram, siera ražošanā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī uzsvēra, ka politiskos un ekonomiskos kontaktus stiprinātu tiešas aviosatiksmes nodrošināšana starp abām valstīm.

A.Klementjevs vēstniekam uzsvēra, ka esam ieinteresēti attīstīt arī sadarbību izglītībā, piedāvājot Bangladešas jauniešiem iegūt konkurētspējīgu izglītību Latvijas augstskolās. Pagājušajā mācību gadā mūsu valstī studēja viens students no Bangladešas, bet iepriekš to skaits sasniedza vairākus desmitus.

Tikšanās laikā pārrunāti arī politiskie un ekonomiskie procesi Bangladešā, kā arī aktuālā situācija Ukrainā.

Saifuls Hoks akreditēts darbam Latvijā 2009.gada decembrī. Pastāvīgi rezidē Krievijas Federācijas galvaspilsētā Maskavā. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647615400012/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=l_rP7GDbgI4&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima