Lībiņa-Egnere Saeimā sveic jauno Kuveitas vēstnieku

(08.07.2014.)
VideoGalerija

„Latvijas un Kuveitas kopējais tirdzniecības apjoms aizvadītajā gadā pieauga par 296 procentiem. Šis fakts apliecina sadarbības ekonomikā lielo potenciālu. Savukārt pozitīvie diplomātiskie signāli kalpo kā iedrošinājums abu valstu uzņēmējiem apgūt otras valsts tirgu. Piedevām pēdējā gada laikā ir stājušies spēkā divi nozīmīgi starpvalstu līgumi par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, kā arī par gaisa satiksmi.” To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, otrdien, 8.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Montēru Baderu Aleissu (Monther Bader Al-Eissa), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Nākamnedēļ apritēs divdesmit gadi kopš Latvijas un Kuveitas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Arī tas ir pamats abu valstu draudzīgajām attiecībām, vēstniekam sacīja I.Lībiņa-Egnere, akcentējot divpusējās sadarbības potenciālu, tostarp tūrisma, kultūras un izglītības jomās. Savukārt vēstnieks apliecināja Kuveitas ieinteresētību sadarboties ar Latviju arī tirdzniecības, veselības aprūpes, investīciju un izglītības jomās, uzsverot, ka mazām valstīm ir jāsadarbojas.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka patlaban Latvijas un Kuveitas divpusējo attiecību prioritāte ir politiskā un ekonomiskā dialoga stiprināšana, un arī parlaments ir piemērota platforma šī mērķa īstenošanai. To apliecina Kuveitas parlamentāriešu vizītes Saeimā aizvadītajos gados. Vienlaikus I.Lībiņa-Egnere informēja, ka Latvijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Kuveitas parlamentāriešiem.

Tāpat tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja vēstnieku par gaidāmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusgadā. Puses pārrunāja arī politisko situāciju Latvijā un abu valstu politisko sistēmu atšķirības. Sarunā I.Lībiņa-Egnere informēja vēstnieku arī par Latvijas parlamenta darbu, uzsverot, ka šis Saeimas sasaukums lielu uzmanību pievērš parlamenta atvērtībai – sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām un darbam ar jauniešiem, tostarp īstenojot projektu „Jauniešu Saeima” un izglītojošas skolu programmas „Iepazīsti Saeimu” ietvaros stāstot skolēniem par parlamenta darbu.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Kuveitas Valsti nodibinātas 1994.gada 15.jūlijā. Kuveitas vēstnieks ir karjeras diplomāts, kurš iepriekš ieņēmis amatus Kuveitas Ārlietu ministrijā un strādājis savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Japānā, Korejas Republikā, Libānā, Tunisijā, Grieķijā, Sudānā, Malaizijā un Vācijā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645563757181/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=x_Xl2N9mIwI&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā