Andrejs Klementjevs Saeimas namā tiekas ar Pakistānas Pendžabas štata gubernatoru

(03.06.2014.)
VideoGalerija

„Latvija attīstītās ostu, lidostu un dzelzceļa infrastruktūras dēļ transporta jomā ir viena no konkurētspējīgākajām valstīm ne vien Baltijā, bet arī Eiropas Savienībā. Tāpēc esam gandarīti, ka šajās dienās mūsu valsts organizētajā augsta līmeņa transporta, loģistikas un tirdzniecības konferencē „Savienojot Āziju un Eiropu” ir pārstāvēta arī Pakistāna. Latvija Āziju redz kā ļoti nozīmīgu reģionu.” To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs uzsvēra, otrdien, 3.jūnijā, Saeimas namā tiekoties ar Pakistānas Pendžabas štata gubernatoru Mohammadu Sarvaru (Mohammad Sarwar).

Tikšanās laikā A.Klementjevs pauda cerību, ka šī Rīgā notiekošā konference sniegs labus rezultātus transporta komunikācijas veicināšanā starp Eiropu un Āziju un līdz ar to sekmēs arī Latvijas un Pakistānas tautu labklājību.
Savukārt M.Sarvars uzsvēra – Latvija, organizējot abiem reģioniem tik nozīmīgu pasākumu, apliecina pozitīvu un tālredzīgu attieksmi. Jaunu tirgu apgūšana ir būtiska un tā ļauj radīt jaunas darbavietas. Vienlaikus Pakistānas Pendžabas štata gubernators pauda cerību, ka konference veicinās abu valstu nodomu aktivizēt sadarbību.

Pārrunājot Latvijas un Pakistānas divpusējās attiecības, Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka mūsu valsts ir ieinteresēta paplašināt attiecības ar Āzijas valstīm, tostarp Pakistānu, un ciešākai sadarbībai ir liels potenciāls. Arī Saeima veicina sadarbību starp Latviju un Āziju, tostarp aktīvi apmainoties augsta līmeņa vizītēm, akcentēja A.Klementjevs.

Sarunā M.Sarvars interesējās arī par nupat aizvadītajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas aizvadītā desmitgade Eiropas Savienībā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644979326971/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=7La0OJopPgs&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”