Inese Lībiņa-Egnere Saeimā tiekas ar jauno Ēģiptes vēstnieku

(11.02.2014.)
VideoGalerija

Latviju un Ēģipti saista labas un draudzīgas divpusējās attiecības ar lielu izaugsmes potenciālu. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, otrdien, 11.februārī, Saeimas namā tiekoties ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vīlu Adelu Abdellazimu Nasru (Wael Adel Abdellazim Nasr). Vēstnieks bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere sacīja, ka abu valstu divpusējās attiecības pastāvīgi attīstās, tostarp ekonomikā, izglītības un kultūras jomās. Starpparlamentu diplomātijai ir būtiska nozīme valstu divpusējo attiecību veidošanā, un tā ir nozīmīga platforma, lai stiprinātu politiskās saites un dalītos pieredzē, vēstniekam sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Tāpat I.Lībiņa-Egnere sacīja jaunajam vēstniekam, ka Latvijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Ēģiptes parlamentāriešiem.

Savukārt vēstnieks tikšanās laikā informēja par situācijas attīstību savā valstī pēc 2011.gadā notikušās Ēģiptes revolūcijas, kā arī raksturoja iespējamo tālāko notikumu attīstību saistībā ar šogad plānotajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām. Reaģējot uz Ēģiptes pārstāvja informāciju par pārejas procesa norisi un pagājušajā mēnesī pieņemtās Ēģiptes jaunās konstitūcijas izstrādes gaitu, Saeimas priekšsēdētājas biedre apliecināja arī Latvijas gatavību dalīties uzkrātajā reformu īstenošanas pieredzē.

Vīls Adels Abdellazis Nasrs iepriekš strādājis savas valsts Ārlietu ministrijā, kā arī pārstāvējis Ēģipti virknē valstu, tostarp Itālijā, Indijā un Tanzānijā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157640823728615/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=BYZXC3uWan8&feature=c4-overview&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Svētdien, 12.maijā