Andrejs Klementjevs Saeimā tiekas ar Horvātijas vēstnieku

(21.06.2013.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs piektdien, 21.jūnijā, Saeimas namā tikās ar Horvātijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vladimiru Mateku (Vladimir Matek). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs uzsvēra, ka Latviju un Horvātiju vieno stratēģiski mērķi Eiropas Savienības (ES) līmenī – Horvātija jau šī gada 1.jūlijā kļūs par pilntiesīgu ES dalībvalsti, savukārt Latvijas mērķis ir vienotās Eiropas valūtas eiro ieviešana 2014.gada 1.janvārī. Latvija ceļā uz šī mērķa īstenošanu uzkrājusi vērtīgu reformu un taupības pasākumu īstenošanas pieredzi, sacīja vēstnieks un apliecināja Horvātijas interesi tās pārņemšanā, lai perspektīvā arī kļūtu par Eirozonas dalībvalsti. Vienlaikus vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas ieguldīto darbu un mērķtiecību ceļā uz vienotās valūtas ieviešanu, kas vainagojusies ar pozitīviem rezultātiem.
Puses atzinīgi vērtēja Latvijas un Horvātijas veiksmīgās divpusējās attiecības, ko apliecina regulāra augsta līmeņa vizīšu apmaiņa. Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu par pieaugošo abu valstu tirdzniecības apgrozījuma dinamiku un tiešā avioreisa starp Rīgu un Horvātijas pilsētu Rijeku atvēršanu vasaras sezonā.

Tāpat A.Klementjevs sarunā akcentēja abu valstu sadarbību izglītībā, atzīmējot, ka Biznesa augstskola „Turība” un Rijekas Universitāte ir noslēgušas sadarbības līgumu par studentu un mācībspēku apmaiņu. Savukārt vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas un Horvātijas veiksmīgo sadarbību starptautiskajās forumos un organizācijās un pateicās Latvijai par Horvātijai sniegto atbalstu tajās.
V.Mateks pauda gandarījumu, ka Latvijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Horvātijas parlamentāriešiem, savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka ne vien parlamentā, bet arī Latvijā kopumā ir daudz Horvātijas draugu.

Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs pateicās vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Horvātijas divpusējo attiecību veicināšanā un uzsvēra, ka V.Mateka kadences laikā kopā esam pieredzējuši mūsu valstij būtiskus un vēsturiskus brīžus – no ekonomiskās un finanšu krīzes līdz šī brīža izaugsmei.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634241092501/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=QoCDfaWEIPs
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 19.maijā