Āboltiņa Gruzijas vēstniekam pateicas par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecībās

(05.02.2013.)
VideoGalerija

Latvijas un Gruzijas sadarbību raksturo draudzīgas attiecības un aktīvs politiskais dialogs. Abas valstis ir kļuvušas par ciešiem partneriem arī pateicoties pirmā mūsu valstī rezidējošā Gruzijas vēstnieka personīgajam ieguldījumam, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, otrdien, 5.februārī, tiekoties ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju (Konstantin Korkelia). Vēstnieks parlamentu apmeklēja atvadu vizītē.

„Savas darbības laikā esat redzējis Latviju gan piedzīvojam ekonomisko recesiju, gan veiksmīgi pārvarot krīzi, arī pirmo reizi vēsturē notikušo parlamenta atlaišanu un ārkārtas vēlēšanas. Kopā svinējām arī Latvijas valsts 90 gadu jubileju un 20.gadadienu kopš neatkarības de facto atjaunošanas,” sacīja S.Āboltiņa, uzsverot, arī K.Korkelijas profesionālos ieguvumus, ilgāku laiku pildot ārvalstu diplomātiskā korpusa vecākā pienākumus.

S.Āboltiņa norādīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts vienmēr ir atbalstījusi Gruziju, un apliecināja, ka ar mūsu atbalstu var rēķināties arī turpmāk. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Gruzijas jaunā valdība vēlas turpināt eiroatlantiskās integrācijas ceļu un augstu novērtēja šīs Kaukāza reģiona valsts sasniegto progresu reformu procesā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka starp abu valstu parlamentiem ir izveidojusies ļoti cieša sadarbība. Saeimā ir aktīva deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentu, kas arī skaitliski ir viena no lielākajām. Savukārt politisko dialogu raksturo aktīva vizīšu apmaiņa visos līmeņos. S.Āboltiņa izteica ielūgumu jaunievēlētajam Gruzijas parlamenta priekšsēdētājam oficiālā vizītē apmeklēt mūsu valsti.

Gruzijas vēstnieks pateicās Latvijai par nepārtraukto atbalstu valsts integrācijai transatlantiskajās struktūrās, kā arī augstu novērtēja Saeimas 2008.gada augustā pieņemto paziņojumu, nosodot Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai.

Sarunas noslēgumā S.Āboltiņa pauda cerību, ka Latvija vienmēr paliks siltās atmiņās un, pateicoties par veiksmīgo sadarbību un abu valstu attiecību stiprināšanu, K.Korkelijam uzdāvināja medaļu ar Saeimas nama attēlu.

K.Korkelija kā pirmais Latvijā rezidējošais Gruzijas vēstnieks darbu Rīgā uzsāka 2008.gada februārī.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632695121086/with/8447671580/ 
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=khhVGBR77Bk&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=2
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 12.maijā