Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze aicina Ķīnu investēt Latvijā

(05.04.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 5.aprīlī, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas Visķīnas Nacionālā tautas kongresa Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Li Džaosjinu (Li Zhaoxing), uzsvēra parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu attiecību veidošanā, kā arī aicināja Ķīnas uzņēmējus investēt Latvijā.  

„Latvijas un Ķīnas politiskās attiecības ir lieliskas, un to apliecina arī pēdējā laika aktīvā augsta līmeņa abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņa,” sarunā uzsvēra G.Daudze. Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas atvērtību Ķīnas investīcijām un pauda cerību, ka labās politiskās attiecības kļūs par pamatu jaunu ekonomisko kontaktu veidošanai starp abām valstīm, jo īpaši ņemot vērā izaicinājumus, ar kuriem abas valstis bija saskārušās globālās ekonomiskās un finanšu krīzes rezultātā. G.Daudze atzīmēja, ka Latvija var piedāvāt labu investīciju vidi, kā piemēru minot speciālās ekonomiskās zonas Ventspilī un Rīgas Brīvostā, kuru Ķīnas delegācija šodien apmeklēs.

Li Džaosjins apliecināja Ķīnas ieinteresētību ekonomiskās sadarbības veicināšanā, it īpaši transporta, loģistikas un pārtikas rūpniecības jomā. Ķīnas un Latvijas ekonomiskās sadarbības apjomi pieaug un pagājušajā gadā abu valstu tirdzniecības kopapjoms palielinājies par 74 procentiem, atzīmēja Ķīnas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros kontaktus, G.Daudze darīja zināmu, ka Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentu ir viena no lielākajām mūsu valsts parlamentā. Vēlmi strādāt tajā izteikuši 39 deputāti, kas apliecina parlamentāriešu lielo interesi par sadarbību ar Ķīnu. Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī akcentēja nepieciešamību veicināt sadarbību abu parlamentu komisiju līmenī. Savukārt Ķīnas puse sarunā darīja zināmu, ka patlaban norit darbs pie Ķīnas Nacionālā tautas kongresa priekšsēdētāja vietnieka vizītes Latvijā sagatavošanas.

Ķīnas Tautas Republikas Visķīnas Nacionālā tautas kongresa Ārlietu komisijas delegācija no 3. līdz 6.aprīlim oficiālā vizītē Latvijā uzturas pēc Saeimas ielūguma.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626307801081/with/5591014445/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/IZMQSVRy14A
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem