Saeimas deputāti Briselē tiksies ar NATO ģenerālsekretāru

(25.03.2011.)

Lai pārrunātu NATO dienaskārtības aktuālos jautājumus, Saeimas deputāti no dažādām parlamenta komisijām 28.martā NATO mītnē Briselē tiksies ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu (Anders Fogh Rasmussen).

Ziemeļatlantijas līguma organizācijas galvenās mītnes apmeklējuma laikā Saeimas deputāti tiksies arī ar NATO ģenerālsekretāra vietniekiem Gaboru Iklodi (Gabor Iklody) un Dirku Brengelmanu (Dirck Brengelmann), kā arī citām NATO amatpersonām.

Vizītes laikā plānots pārrunāt NATO nākotnes izaicinājumus un darbību pēc Ziemeļatlantijas līguma organizācijas jaunās stratēģiskās koncepcijas pieņemšanas Lisabonas samitā. Tāpat iecerēts runāt par NATO aizsardzības politikas plānošanu, partnerību programmām, kā arī NATO operāciju Afganistānā.

Uz Briseli dosies Saeimas priekšsēdētājas biedrs, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs, kā arī citi deputāti.  

Saeimas deputātu vizīte NATO galvenajā mītnē organizēta pēc NATO iniciatīvas. Ceļa, viesnīcu, kā arī transporta izdevumus pilnībā sedz uzņemošā puse.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima