Z.Kalniņa-Lukaševica un EDSO augstais komisārs mazākumtautību jautājumos spriež par dialogu ar sabiedrību lēmumu pieņemšanas procesā

(20.03.2024.)

“Saeima ir viens no atvērtākajiem parlamentiem Eiropas Savienībā. Pilsoniskās sabiedrības un sabiedrības grupu viedoklis likumdošanas un lēmumu pieņemšanas procesā ir ļoti būtisks. Parlamenta atvērtība ļauj būt saskarsmē ar sabiedrību un uzklausīt tostarp atšķirīgus viedokļus, kas ir neatņemama daļa no demokrātiska likumdošanas procesa,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 20.martā, parlamentā tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Kairatu Abdrahmanovu (Kairat Abdrakhmanov).

Pievēršot uzmanību Krievijas izvērstajam karam Ukrainā, tostarp tā ietekmei uz mazākumtautībām, puses īpaši pievērsās jautājumam par no Ukrainas nolaupīto bērnu atgriešanu un nepieciešamību starptautiskajām organizācijām aktīvāk iesaistīties šī procesa risināšanā. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre un komisārs pārsprieda situāciju saistībā ar Krimas tatāru un ukraiņu Krimā tiesību aizsardzību.

Komisārs pauda atzinību par līdzšinējo Latvijas un EDSO sadarbību un atvērtību dialogam, nodrošinot nepieciešamo informāciju un saskarsmi. Komisārs vizītē Latvijā uzturas līdz 21.martam, tiekoties gan ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem, gan mazākumtautību skolu direktoriem, pilsoniskās sabiedrības un mediju pārstāvjiem.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720315557005
Izmantošanas noteikumi:
https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī