Konferencē Saeimā diskutē par pašvaldību izaicinājumiem izglītības ekosistēmas ieviešanā

(20.10.2023.)

Lai diskutētu par izglītības ekosistēmas izveides izaicinājumiem, kā arī dalītos pieredzē un sniegtu ieteikumus datos balstītu lēmumu pieņemšanā izglītības sistēmas attīstībai, piektdien, 20.oktobrī, parlamentā norisinājās konference "Pašvaldību izaicinājumi izglītības ekosistēmas ieviešanā. Datos balstītu lēmumu pieņemšanas pieredze”. 

Pasākumu atklāja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Par pašvaldības izglītības ekosistēmas konceptu ziņojumu sniedza Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere. 

Par datos balstītiem risinājumiem skolas izaugsmei runāja Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra direktore, vadošā pētniece Dace Namsone, par izglītības ekosistēmu runāja Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta vadītāja Ilze Saleniece, pārmaiņu arhitekte, uzņēmēja Anita Gaile un Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns. 

Paneļdiskusijās uzstājās arī AS “Swedbank Latvija” valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis, izglītības un zinātnes ministres padomnieks nozares analītikas jautājumos, Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta vadītāja vietnieks Jānis Salmiņš un Izglītības kvalitātes valsts dienesta Kvalitātes nodrošināšanas departamenta direktors Rolands Ozols. Par radīto atšķirību un pievienoto vērtību konferences dalībniekus pasākumā uzrunāja AS “Swedbank Latvija” digitālās stratēģijas vadītājs Ģirts Bērziņš.

Konferences darbs noritēja divās paneļdiskusijās, un dalībnieki tajās runāja par izglītības ekosistēmu un datos balstītiem risinājumiem skolas izaugsmei. 

Savukārt paralēlo diskusiju tēmas bija pašvaldības izglītības ekosistēmas koncepts, sadarbība un sabiedrības informēšana un datos balstīti risinājumi skolas izaugsmei, stratēģiskais redzējums un atbalsts skolām, kā arī radītā atšķirība un pievienotā vērtība. 

Konference notika Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un ikviens tai varēja sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv

 

Konferences programma:

Programma

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas Agitas Zariņas-Stūres prezentācija

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas Kristīnes Niedres-Latheres prezentācija

Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra direktores, vadošās pētnieces Daces Namsones prezentācija

AS “Swedbank Latvija” digitālās stratēģijas vadītāja Ģirta Bērziņa prezentācija 

Paneļdiskusiju videoieraksts

Kopsavilkuma un noslēguma videoieraksts

Diskusiju grupu kopsavilkums

 

Fotogrāfijas

 

Saeimas Preses dienests 

Pirmdien, 20.maijā