Jānis Vitenbergs: atkritumu izvešanai Rīgā svarīgi nodrošināt konkurenci

(11.09.2019.)

Galvaspilsētā pastāv liels pieprasījums pēc atkritumu apsaimniekošanas, kas ļauj veicināt konkurenci. Tādējādi nav pareizi, ka Rīgā atkritumu izvešanai vēlas piemērot publiskās un privātās partnerības principu, trešdien, 11.septembrī, pēc sēdes pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs.

Tautsaimniecības komisijas sēdes laikā guvām ieskatu krīzes situācijā, kas pašreiz novērojama Rīgas pašvaldībā. Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs deputātiem apstiprināja, ka atkritumu izvešana netiks pārtraukta pat ne uz vienu dienu. Vēlos izteikt atzinību arī Konkurences padomes darbam un spējai nepakļauties spēcīgam ārējam spiedienam, sacīja Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs.

Kā pauda J.Vitenbergs, lai novērstu līdzīgus gadījumus nākotnē, kad publiskās partnerības principu plāno piemērot vietās, kur ir jābūt konkurencei, Tautsaimniecības komisija lūgs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju izvērtēt Atkritumu apsaimniekošanas likumā ietverto regulējumu. Tādējādi plānots pārskatīt likuma normu, kas paredz, ka publisko un privāto partnerības līgumu var slēgt uz laiku līdz 20 gadiem.

Komisijas sēdē par kritisko situāciju atkritumu apsaimniekošanā Rīgā informēja Konkurences padomes, Rīgas domes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un citas iesaistītās puses.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī